1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
26.12.2016, 12:01 #1
- Mesajları
- 3
- Konuları
- 3
- Eklentileri
- 4
- Kredisi
- 205
- Harcanan
- 4
- Kalan
- 201
Biyoteknoloji ders notları
: Biyoteknolojinin tanımı ve kapsamı : Pptx : ......
Biyoteknoloji, organizma, hücre ve hücre içerisindeki organellerin (çekirdek, mitekondri, kloroplast, golgi cisimciği, endoplazmik retikulum gibi) tarımsal ve endüstriyel üretimde kullanılmasıdır. Kısacası biyoteknoloji, biyolojik sistemlerin üretim teknolojilerine uygulanmasıdır. Gıda biyoteknolojisinde ise, bitkisel, hayvansal ve mikrobiyel sistemlerin gıdaların üretim ve işlenmesinde kullanılması söz konusudur. Gıda biyoteknolojisinde belli özelliklere sahip bitki, hayvan veya mikrobiyel türler geliştirilerek yeni gıda hammaddeleri, katkı maddeleri ve işleme yardımcılarının üretilmesine çalışılmaktadır (1, 2).
Biyoteknolojinin çalışma alanları şu şekilde özetlenebilir:
Organizmaların, dokuların, hücrelerin, organellerin veya enzimlerin biyolojik kökenli veya diğer hammadelerin daha değerli ürünlere dönüştürülmesinde kullanılması,
Reaktörlerin, fermentörlerin, üretilen ürünleri ortamdan ayırma ve saflaştırma prosesleri ile biyolojik üretim ile ilgili analiz ve kontrol sistemlerinin tasarımı ve kullanımı,
Gen mühendisliği, biyomühendislik ve in vitro (deney tüpünde/laboratuvarda) teknikler kullanarak üretim ve genetik değişikliklerin gerçekleştirildiği tarım ve ormancılıkla ilgili çalışmalar biyoteknoloji içerisinde yer alırlar (3).
Konu Sorumlu Yönetici tarafından (04.01.2017 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising