6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart börekler....

    kabak böreği
    malzeme Listesi

    2 adet kabak1 adet yumurta100 gr. lor peyniri3 adet yufkaYarım demet dereotu2 çorba kaşığı yoğurt1 çay bardağı süt1/2 çay bardağı sıvı yağ

    Hazırlanışı
    Kabakları küp küp doğrayıp, yumurta, dereotu ve lor peyniri ile karıştırın. Yufkaların üzerine yoğurt, süt ve sıvı yağ karışımından sürüp katlayın. Yufkaları 8'e bölün ve her bir parçanın ortasına içten koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verip pişirelim. Afiyet olsun.


    Sakız Böreği

    MALZEMELER
    4adet yufka
    2bardak un
    2bardak su
    2adet soğan
    250gr kıyma
    sıvıyağ
    tuz
    HAZIRLANIŞI
    Soğan ile kıymayı bir kapta kavurun. Un ile de suyu karıştırarak hamur yapın. Yaptığınız hamuru kepçe ile alarak bir sac üzerine inceden yayın. Hafif katılaşınca alın. Pişmesin. Bunlardan üç tanesini yağlanmış tepsiye yerleştirin; üzerlerine de etli harçtan yayın ve bir yufka ile kapatın. Diğerlerine de aynı şekil yaptıktan sonra en üstteki yufkayı yağlayın ve orta ısıdaki fırında kızarana kadar pişirin.




    Tavuklu Börek
    MALZEMELER
    1adet tavukgöğsü
    4adet baklavalık yufka
    1bardak rendelenmiş gravyer peyniri
    1bardak süt
    2kaşık un
    1adet yumurta
    sıvıyağ
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Bir tava içinde 2kaşık yağ eriterek unu kavurun, rengi dönünce de sütü karıştırın, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamı gelince de ocaktan alın. İçine kemiğinden ve derisinden ayrılmış didilmiş tavuk etini, gravyer peyniri ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Yufkaları fırça yardımıyla yağlayıp ikiye katlayın arasına da harçtan paylaştırın ve tekrar ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye tek tek serin. Üzerine yumurta sürün ve 160derecede kızarana kadar pişirin.



    Sütlü Çörek
    MALZEMELER
    2bardak un
    2bardak süt
    1bardak şeker
    2adet yumurta
    1çay bardağı zeytinyağı
    1çay kaşığı karbonat
    1adet damla sakızı
    HAZIRLANIŞI
    Sütü şekerle birlikte bir kapta kaynatın, şeker eriyince ocaktan alın. Unu eleyip ortasını açın 1yumurta, zeytinyağı, karbonat, ezilmiş damla sakızı ve ılınan sütlü karışımı katıp yoğurun. Bunu da yağlanmış bir tepsiye döküp üzerine yumurta sürün. 160 derecede pişirin






  2. #2
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Tarçınlı Kurabiye
    MALZEMELER
    2bardak un
    1bardak sıvıyağ
    ½ bardak şeker
    1bardak pudra şekeri
    1bardak kıyılmış badem
    1tatlı kaşığı tarçın

    HAZIRLANIŞI
    Şekeri sıvıyağ ile çırpın, şekeri eriyince unu ve bademi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çıkan hamuru elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 150derecede pişirin. Pudra şekeri ile de tarçını karıştırın; pişen kurabiyelere sıcakken serpin. Soğuduğu vakit servise sunun.



    bu kurabiye muhteşem oluyo tavsiye ederim


  3. #3
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Fındıklı Bisküvi
    MALZEMELER
    1bardak un
    2adet yumurta
    3kaşık tereyağı
    2kaşık süt
    ½ bardak pudra şekeri
    ½ bardak fındık
    1paket vanilya...........................burdaki vanilya ben değilim
    HAZIRLANIŞI
    Unu eleyip ortasını açın içine fındık hariç malzemelerin hepsini katıp yoğurun ve elinizle şekillendirip yağlanmış tepsiye dizin. (yumurtanın 1tanesini içine katın) kalan yumurtayı kurabiyelerin üzerine sürüp hepsinin ortasına birer fındık yerleştirin ve 160 derecede pişirin.


  4. #4
    Uğur MARANGOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uğur MARANGOZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 03.05.2021

    Mesajları
    1087
    Konuları
    377
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4176
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    bu böreklerin yanına birde demli çay ne gider dimi


  5. #5
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı UĞUR_MARANGOZ Nickli Üyeden Alıntı

    bu böreklerin yanına birde demli çay ne gider dimi
    valla süper olur iyice acıktım valla


  6. #6
    yelly çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.04.2007 Son online zamanı: 01.04.2011

    Mesajları
    1401
    Konuları
    632
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    280
    Harcanan
    0
    Kalan
    280
    sakız böreği ve tavuklu börek çok güzel oluyo canımçekti olsa da yesek hehe


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Pilavlar:Börekler
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 22.11.2007, 13:36
  2. pohaça ve börekler
    Hamur İşi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2007, 10:56
  3. Börekler
    Hamur İşi forum içinde, yazan suren
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25.06.2007, 07:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed