1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Brc Sistemi

  1. #1
    eköşeli çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.09.2009 Son online zamanı: 08.12.2014

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Brc Sistemi

    : BRC [/TD][/TR]
    : Word [/TD][/TR]
    : - [/TD][/TR]


    1. HACCP SİSTEMİ:

    FUNDAMENTAL - TEMEL

    Kuruluşun, gıda güvenliği kontrol sisteminin temelini HACCP planı oluşturmalı ve kuruluş HACCP prensiplerini ‘Codex Alimentarius’u esas alarak uygulamalıdır.
    HACCP sisteminin uygulanması için referans alınan yasal düzenleme, mevzuat ve rehberlere ilgili atıf yapılmalıdır.

    1.1 HACCP, üst yönetimin taahhüdünü içermeli ve kuruluşun kalite yönetim sistemi ile birlikte yürütülmelidir.
    1.2 HACCP sistemi multidisipliner (farklı disiplinlere sahip) bir takım tarafından oluşturulmalı, gözden geçirilmeli ve yönetilmelidir.
    Gerekli uzmanlık kuruluş tarafından sağlanamadığı takdirde, dışarıdan temin edilmeli ve sistemin geliştirilmesi, gözden geçirilmesi adına kullanılmalıdır, ancak günlük yönetim kuruluş tarafından yapılmalıdır.
    1.3 HACCP ekip lideri veya ekip temsilcisi, HACCP prensipleri ve uygulamaları konusundaki yeterliliğini gösterebilmelidir.
    1.4 HACCP ekip üyeleri olarak tanımlanan anahtar personel yeterli eğitim ve deneyime sahip olmalıdır.
    1.5 Kuruluşta HACCP sistemini destekleyen öngereklilik programları uygulanmalıdır. (GMP, Kalite Güvence yönetimi...gibi)
    GMP önlemlerinin uygulandığını ve etkin olduğunu göstermek amacıyla, kuruluş dokümante edilmiş prosedürler, talimatlar ve spesifikasyonlar oluşturmalıdır.

    1.6 Kuruluş HACCP prensiplerine göre;
    1.6.1 Tehlike analizi yapmalı
    1.6.2 Kritik Kontrol Noktalarını belirlemeli
    1.6.3 Kritik limitlerini belirlemeli
    1.6.4 KKN’ ler için izleme sistemi belirlemeli
    1.6.5 KKN kontrol dışı olduğunda yapılacak düzeltici faaliyeti belirlemeli
    1.6.6 Geçerli kılma ve doğrulama prosedürlerini oluşturmalı
    1.6.7 Bu prensipler ve uygulamalarla ilgili prosedür ve kayıtları belirlemeli

    1.7 HACCP çalışması risk değerlendirmesini esas almalı, gıdanın uygun üretimi için hangi tehlikelerin zorunlu olarak yok edilmesi veya kabul edilebilir seviyelere indirgenmesi gerektiğini tanımlamalıdır.
    Tehlike analizi yapılırken, mümkün olduğunda, aşağıdakiler dahil edilmelidir:

    1.7.1 Tehlikelerin oluşma olasılığı ve sağlığa olumsuz etkilerin şiddeti
    1.7.2 Tehlikelerin varlığının kalitatif ve/veya kantitatif değerlendirmesi
    1.7.3 İlgili mikroorganizmaların yaşaması ve çoğalması

    1.8 HACCP sistemi faaliyete özgü olmalı, uygulaması pratik olmalı ve ilgili tehlikelerin kontrolünde etkin olmalıdır. Sistem mevcut ve yeni ürünleri kapsamalı ve düzenli olarak gözden geçirilmelidir.

    1.9 Uygunluk kayıtları ve uygunsuzluklardan kaynaklanan etkin düzeltici faaliyetlerin kayıtları tutulmalıdır.

    Devamı...


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 46.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 118 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (08.04.2013 Saat 10:14 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sistemi Oturttuk
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.09.2014, 17:23
  2. İş İzin Sistemi
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan ueaydin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2013, 07:14
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.03.2012, 11:43
  4. Gaz Kromatografisi Sistemi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan yawrukus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2011, 17:04
  5. AB Süt Sistemi
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan oneraltinsoy
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 02.07.2010, 15:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed