1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mucahide06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2015 Son online zamanı: 19.01.2021

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    27
    Kalan
    128

    Standart Broyler Yetiştiriciliği

    : Broyler Yetiştiriciliği
    : Word
    : Habib Metin

    BROYLER YETİŞTİRİCİLİĞİ
    Ülkemizde ticari broylerlerin kesim yaşının 36-50 gün gibi geniş bir vaıyasyon gösterdiği belirlenmiştir. 2.7-3.6 kg canlı ağırlığa kadar büyütülen etlik piliçler birçok ülkede roaster (kızartmalık piliç) olarak bilinir.

    1. BROYLER ÜRETİMİNDE YETİŞTİRME SİSTEMLERİ
    Broyler üretiminde iki genel kümes tipi vardır.

    1. Açık Kümesler: Bu kümesler iklim şartlarına bağlı olmak üzere ya en yaygın olarak bilinen pencereli kümesler ya da yan tarafi açık veya perdeli kümeslerdir.
    2.Çevre Kontrollü (Penceresiz) Kümesler:
    Bu kümesler ışık geçirmez özelliğe sahiptirler.
    Ülkemizde broyler yetiştiriciliğinde kullanılan en yaygın kümes tipi pencereli kümeslerdir. Bu kümeslerde tabi havalandırma ve aydınlatmaya ilaveten mekanik havalandırma ve sun’i aydınlatma uygulanır.


    Broyler üretiminde yetiştirme sistemleri kapsamında üretimin yapıldığı yer ve yetiştirme şekli veya porgramı gibi iki ayrı sınıflandırma yapılabilir.

    1.1. Yer Durumuna Göre Yetiştirme Sistemleri
    Bugün broyler üretimi,. altlıklı yer sisteminde ya da kafeslerde yapılmaktadır.

    1.Altlıklı Yer Sistemi
    Altlıklı yer sisteminde kümesin tabanına altlık veya yataklık dediğimiz talaş vb. materyal uygun kalınlıkta tamamen kaplanır. Civcivler, -yemlik, suluk gibi ekipmanlar yataklık üzerine yerleştirilir. Hayvanlar üretim döneminin sonuna kadar burada tutulurlar.




          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 26.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 6 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (16.09.2015 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.11.2014, 16:16
  2. Üzüm Yetiştiriciliği, Domates Yetiştiriciliği, Kuşburnu Yetiştiriciliği
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan CEMİL
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2014, 11:35
  3. Çay Yetiştiriciliği
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan spygrafiker
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.08.2012, 15:42
  4. Broyler Hindi Rasyonlarında Maya Kültürünün Kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan mtkurt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.04.2011, 12:31
  5. nar yetiştiriciliği
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.11.2007, 11:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed