1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yrd. Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    30 Mar 07

    Mesajları
    1775
    Konuları
    582
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart Buğday kepeğinin defitinizasyonu için uygun yöntemin belirlenmesi

    ÖZET
    Araştırmada ticari değirmenden sağlanan kalın ve ince kepek örnekleri üç farklı yöntemle
    (farklı oranlarda maya katılıp değişik süreler fermente edilerek, farklı oranlarda malt unu
    katılıp değişik süreler inkübasyona bırakılarak, farklı pH derecelerinde değişik süreler
    otoklavlama işlemi uygulanarak) defitinize edilmiş ve fitik asit ve fitat fosforu
    oranlarındaki değişimler araştırılmıştır.
    Üç yöntem içerisinden en fazla fitik asit parçalanması otoklavlama işlemiyle
    sağlanmıştır. Bu yöntemde pH ayarlamasında kullanılan sitrik asidin fitik asit oranını
    düşürmedeki etkisi asetik aside kıyasla daha fazla olmuştur. Ayrıca fermentasyon
    işleminde fermentasyon süresinin uzatılması maya oranının arttırılmasına kıyasla, malt
    unu ilavesi yönteminde ise inkübasyon süresinin uzatılması malt unu oranının
    arttırılmasına kıyasla daha etkili olmuştur.

    ANAHTAR KELİMELER : Buğday kepeği, defitinizasyon, fitik asit, fitat fosforu

    Şifre: "www.forumfood.net"
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 335,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 27 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. uygun olmayan ürün prosedürü
    ISO 9001 forum içinde, yazan AHMAHOP
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-03-2008, 16:58
  2. uygun işe uygun kişi
    Komik Yazılar forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 26-10-2007, 15:57
  3. Uygun Olmayan Ürün Prosedürü
    ISO 9001 forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 27
    Son Mesaj: 19-10-2007, 13:39
  4. Hangi şirket bana uygun?
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-09-2007, 15:10
  5. Personele Uygun Motivasyon
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan Şengül PARLAK
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 05-04-2007, 20:48

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed