Başkentteki bir restoranda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Avrupa Konseyi Bilgi Merkezi Uzmanı Koray Balkaya, her yıl kutlanan Sağlıklı Beslenme Günü’nde, çocuklara doğru beslenme yöntemlerini öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu’nun 3. sınıfında okuyan 32
öğrencinin katıldığı etkinlikte, minikler sağlıklı beslenme bilgi düzeylerini ölçen bir test sınavını cevapladı. Soruların yanıtlarını,
restoranın şef aşçısı Ayşe Dinler, çocuklarla sohbet ederek verdi.

Dinler, öğrencilere, her tür besin kaynağından dengeli ve azar azar yemelerinin yararlı olacağını belirterek, et sevmeyen çocukların haftada 5 kez baklagil tüketmesi gerektiğini kaydetti. Daha sonra öğrenciler, restoranın mutfağını gezdi ve kendileri için hazırlanan salata çeşitlerini yedi.