1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jan 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    11
    Konuları
    7
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart bulanıklı tayini

    BULANIKLIK TAYİNİ

    01. Giriş
    02. Kum Turbiditesi İle Tayin Metodu
    02.01. Engelleyiciler
    02.02. Aletler
    02.03. Standart Çözelti
    02.04.Deneyin Yapılışı
    03. TS 266’ ya Göre Standart Metod Prensip
    03.01. Aletler
    03.02. Stok Süspansiyon 400 Birimlik
    03.03. Deneyin Yapılışı


    01. Giriş

    Bulanıklık kil, şilt, ince parçalanmış organik maddeler, yosunlar, diatometreler, demir bakterileri ve diğer mikroorganizmaların oluşturduğu haldir. Bulanıklık kum gibi askıda olan maddelerden ileri geliyorsa tehlikeli olmayıp çökelme ve filtrasyonla giderilebilir. Kil gibi koloidal maddelerin giderilmesi ise çok güçtür. Bulanıklığın 3 bakımdan önemi vardır. Estetik bakımdan su ne kadar sıhhi olursa olsun istenmez, şüpheyle bakılır. Çünkü askı halindeki maddeler içinde sağlığa zarar veren mikroplarda bulunabilir. İkincisi filtre edilmesinin zorlaşması ve kimyevi maddelerle çökelmeleri gerekir, o da pahalı olur. Son olarak ta dezenfeksiyonu zorlaştırır. Canlı organizmalar askı halindeki bulanıklık veren maddeler üzerinde bulunduklarından klorun veya dezenfektanın tesirini zorlaştırır. Daha fazla dezenfektan harcanır. Ekonomik zararın yanında sağlık açısından zararı suların dezenfeksiyonu bölümünde ayrıntılarıyla açıklanacaktır. Bulanıklığın her zaman 1 NTU dan az olması gerekmektedir.
    devamı;


    Dosya türü: doc

    Şifre: www.forumfood.net








          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 8,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 14 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. gıdalarda kül tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 22-11-2009, 22:57
  2. yağ tayini
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan mergan
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 26-11-2007, 21:37
  3. yağ ve gres tayini...
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-09-2007, 13:27
  4. pH tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 02-07-2007, 20:55
  5. peynirde yağ tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 23-06-2007, 19:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed