1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mehmet2333 çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.12.2018 Son online zamanı: 30.05.2020

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    4
    Kalan
    151

    Standart Bulgur Üretimi ve Analizleri

    : Bulgur Üretimi ve Analizleri
    : Docx
    : .......

    Bulgur nedir?
    Bulgur nasıl üretilir ?
    Bulgurda yapılan analizler ?

    1-Bulgur Üretimi
    Bulgur Üretim Tarihi

    Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri bulgurdur.Bulgurun ana maddesi buğdaydır ve M.Ö 2800 li yıllarda Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir. Bulgur insanlar tarafından 4000 yıldan beri bilindiği savunulan bir gıda maddesidir. Özellikle ülkemizde, Ortadoğu ve bazı Balkan ülkelerinde kullanımı çok eskidir ve temel gıda maddesi olarak kabul görmüştür.Uygarlıkların gittikçe ilerlemesi ile meydana gelen dünya nüfusundaki artış ulusları açlık sorunu ile karşı karşıya getirmiştir. Bu nedenle dünya milletleri alışılmış gıdaların dışında beslenme değeri yüksek, saklaması kolay ve ekonomik olan gıda maddelerini arama ve bunlardan faydalanma yoluna gitmişlerdir. Bu nedenle bütün bu vasıfları bünyesinde toplayan bulgur, son zamanlarda bütün dünyada bu konuda araştırma yapanların dikkatini çekmiştir ve başta Amerika olmak üzere birçok ülkede bulgur imalatı bir sanayi kolu olarak gelişmiştir.

    Bulgur Nedir
    Buğdayın temizlenmesi, kaynatılması, kurutulması, kabuğunun soyularak değişik tipte değirmenlerde öğütülmesi, farklı boyutlardaki taneciklerinin ayrılmasıyla elde edilen sadece su ve buğdaydan oluşan yarı hazır bir gıda maddesidir. Bulgur da tahıl grubu içerisinde yer alan değerli bir besindir. Bulguru daha iyi anlamak için ana hammaddesi olan buğdayı çok iyi tanımak gerekmektedir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 743.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 6 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (02.06.2020 Saat 14:02 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bulgur Üretimi Makine ve Ekipmanları(İngilizce sunum ve word dosyası içerir.)
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan erdemk67
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.12.2017, 20:17
  2. Duru Bulgur'dan kadınlara bulgur eğitimi!
    Etkinlikler forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.01.2017, 15:33
  3. Kavurma Üretimi ve Analizleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ufuks
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 21.07.2015, 14:39
  4. Bulgur Üretimi - MEGEP
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan tornardo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.04.2010, 20:24
  5. Bulgur Üretimi Temel İşlem Basamakları
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2008, 14:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed