1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen elitlezzet

Konu: bursa usulü süt helva tahinli

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Nov 17

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart bursa usulü süt helva tahinli

    Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi İçin Malzemeler


    • 100 gr tereyağı
    • 1 su bardağı un
    • 1 litre süt
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya

    Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi Yapılışı

    Bursa’nın en sevilen tatlılarından Süt Helvası’nı paylaşmak istiyorum. Hem hafif hem de çok severek yediğimiz bir tatlı. Unu miss gibi tereyağında kavurduktan sonra sütle buluşturuyoruz. Güzel kıvamı ile muhallebisini hazırladıktan sonra fırınlayarak üzerini kızartıp ister kaseler ile isterseniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz.
    Süt helvasının muhallebisi nasıl hazır hazırlanır?


    1. Sütün yarısını uygun bir tencereye alarak şekeri ekliyoruz ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz. Kaynamasına gerek yok sadece şekerleri eriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
    2. Kalan sütü ve yumurta sarınısı da üzerine ekleyerek güzelce çırpıp soğumaya bırakıyoruz.
    3. Tereyağını tavaya alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz.
    4. Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
    5. Daha sonra kavurduğumuz unu yavaş yavaş sütümüze ekliyoruz.
    6. Karıştırarak koyulaşıp kıvam alana kadar pişiyoruz.
    7. Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip çok pişirmeden ocaktan alıyoruz.
    8. Küçük borcama helvamızı döküyoruz. Dilerseniz toprak kaselerden de kullanabilirsiniz.
    9. Fırının ısısını sadece üst kısma veriyoruz. 200 derecede 20 dakika (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz.

    Not: Eğer fırınınız sıcaksa 15-20 dakika yeterli olacaktır ama sıcak değilse 30-35 dakika sürecektir.
    Süt Helvasının üstü nasıl kızarır?


    • Helvamızı kaselere ya da kızartmak istediğimiz fırın kabına boşaltıktan sonra isterseniz doğruca fırına yerleştirebilirsiniz. Fırının sadece üst kısmını yani ızgara kısmını çalıştırarak15-20 dakika da kızartabilirsiniz.
    • Diğer bir yöntem ise tatlınızı kabı ile birlikte fırın tepsinine yerleştirdikten sonra fırın tepsisine su dökerek fırına sürmeniz. Böylece tatlınızın alt kısımları ısı almayacak ve yalnızca üzeri çok güzel bir şekilde kızaracaktır. Diğer yöntemle de yapabilirsiniz ancak ben bu şekilde yapmanızı öneririm.

    Süt Helvasının Püf Noktası Nedir?


    • Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
    • Süt Helvasında kullanılan sütün sıcak olmaması da önemli. Eğer kavrulan un sıcak süt ile buluşur ise topaklanacağından sütümüzü mümkün olduğunca soğuk kullanıyoruz. Bu nedenle ki şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan aldık ve kalan sütü üzerine ekledik.
    • Tatlının üzerini kızartırken tatlımızı su dolu tepsiye koymanızı öneririm aksi durumda üzeri geç kızarır ise tatlımız pişmeye devam edeceğinden kıvamı istediğimiz şekilde olmayacaktır.
    • SON Bİ NOTunumu yaparken tahin üstünde gezdirirseniz inanılmaz fark yaratırsınız.......

    Konu elitlezzet tarafından (20-11-2017 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Koz Helva Üretimi, Koz Helva Nedir?
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan foodbhr
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10-11-2014, 17:14
  2. Kadınhanı Tahinli Pidesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan gm_3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-03-2011, 23:58
  3. tahinli çörek akım şeması
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan oznur.turan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-07-2009, 12:07
  4. Laz usulü yangın merdiveni
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan feraset
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 29-05-2008, 11:30
  5. Karadeniz Usulü Kurtarma
    Slaytlar forum içinde, yazan linguist
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 12-05-2007, 16:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed