7 sonuçtan 1 ile 7 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen hiss

Konu: Catering personel sayısı

  1. #1
    malatyalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    malatyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.04.2009 Son online zamanı: 15.01.2014

    Mesajları
    27
    Konuları
    9
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Catering personel sayısı

    Arkadaşlar,
    Bir yemek fabrikasında çalışacak personel sayısı ile ilgili standart var mı?
    Örneğin 10000 pors 4 kap yemek üretsin ve bu sayıda yemeği 2 öğünde servis etsin.Yardımcı olabilecek arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.






  2. #2
    emasutr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emasutr çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.12.2009 Son online zamanı: 16.10.2018

    Mesajları
    19
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    3
    Kalan
    252
    Standart 250 kİŞİye 1 kİŞİ. AŞÇi olarak tabİ


  3. #3
    nhelis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nhelis çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.11.2010 Son online zamanı: 28.07.2020

    Mesajları
    55
    Konuları
    11
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    12
    Kalan
    143
    buna göre arkadaşın hesabında biraz fazla aşcı oluyormuş zannetmem ki bu kadar aşçı bir cateringte çalıştırılsın


  4. #4
    emasutr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emasutr çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.12.2009 Son online zamanı: 16.10.2018

    Mesajları
    19
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    3
    Kalan
    252
    STANDARTI söyledim. uygulamada 750 kişiye 1 kişi düşüyor )


  5. #5
    ihsancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ihsancan çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.01.2008 Son online zamanı: 08.06.2021

    Mesajları
    24
    Konuları
    8
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    2
    Kalan
    253
    onu kapasite raporu alırken ve hesaplarken kullanıyorsunuz.
    yani standart kapasite raporlarında 1 işçi 125 tabldot hesabı vardır ve işçilere teknik elemanlar ve gıda müh. gidi dahil değildir..
    yani sen varsın 14 ad. personelin var yılda
    125 * 14 *365 gün = 525.000 kapasiten var demektir.
    ancak mesela bir adette konveksiyonel fırının var.. Bunların kw larına göre hesaplama yapılıyor.
    o zaman 1 konveksiyonel fırın 1,10 kat sayıyla çarptırıyor bu sayıyı o zaman da;
    yılda 525.000 * 1.10 = 557.500 adet / yıl tabldottur..
    günlüğünü de hesaplamak istersen 557.500 / 365 yaparsın günlük tabldot yemek üretim kapasiteni bulursun..
    İyi çalışmalar kolay gelsin


  6. #6
    gulbeseker çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.10.2008 Son online zamanı: 13.01.2013

    Mesajları
    9
    Konuları
    7
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205
    merhaba,
    catering de 125 kişi için 1 personel hesaplanır,şöförler,servis elemanları bu hesaplamanın içinde idari personel hariçtir.


  7. #7
    hiss çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.04.2012 Son online zamanı: 22.02.2020

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    4
    Kalan
    1
    Bu yazılanlar standartlar olabilir. Ancak bu işin operasyonunda bu şekilde olmadığı gerçektir.
    Bu işte hizmet verilen sektöre görede değişkenlik gösterebilmektedir. Tamamen işin analizi ile ilgili bir konudur.

    my1981 bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ölü sayısı artıyor
    Dünya forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.05.2017, 13:43
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.07.2016, 08:57
  3. İşsiz Sayısı Arttı!
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.01.2015, 08:36
  4. personel bilgi formu ve personel dosyanızda bulunması gerekenler
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan ihsancan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02.04.2008, 08:26
  5. Yağlarda Sabunlaşma Sayısı
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2007, 15:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed