9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen gkhnn

Konu: Catering Sektörü

  1. #1
    gkhnn çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.03.2012 Son online zamanı: 04.12.2018

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    1
    Kalan
    154

    Standart Catering Sektörü


    İÇİNDEKİLER



    ÖZET




    GİRİŞ



    1.CATERING SEKTÖRÜ ÇIKMAZDA.......................................... ............................ 5

    1.1.Slow-food Harekatı ve İYSAD............................................. .................................... 5

    1.2.Yemek Çeki Pazarı ve Sodexho Pass.............................................. ........................ 6

    1.3.Sodexho Alliance Grubu............................................. ............................................. 6

    2.YEMEK HİZMETİ ENDÜSTRİSİ SINIFLANDIRILMASI................................. .. 7

    2.1.Ticari Yemek Hizmeti (commercial catering)......................................... ................ 7

    2.1.1.Yiyecek İçecek Yerleri........................................... ................................................. 7

    2.1.2.Konaklama Yerleri........................................... .................................................. .... 7

    2.1.3.Diğerleri................................... .................................................. .............................. 7

    2.2.Toplu Yemek Hizmeti (quantity food service).......................................... .............. 7

    2.2.1.Endüstriyel Yemekler.......................................... .............................................. 7

    3.TOPLU BESLENME ENDÜSTRİSİ........................................ .................................. 8

    3.1.Toplu Beslenme Sistemi ve Yönetimi.......................................... ............................. 9

    3.2.Menü Planlama.......................................... .................................................. ............... 9

    4.BESLENME POLİTİKALARI...................................... .............................................. 11

    4.1.Türkiye’de Beslenme ve Sağlık Araştırmaları Sonuçlarına Göre Durum............. 11

    4.1.1.Genel Değerlendirme..................................... .................................................. ........ 11

    4.1.2.Gıda Tüketim Alışkanlıkları ve Güncel Eğilimler......................................... .......... 12

    4.1.3.Beslenme ve Sağlık Sorunları İle Gıdalardan Kaynaklanan Hastalılar................... 14

    4.1.3.1.Beslenme ve Sağlık Sorunları......................................... ...................................... 14

    4.1.3.2.Gıdalardan Kaynaklanan Hastalıklar 16

    4.2.Serbest Pazar Ekonomisi Koşullarında Yeterli ve Dengeli Beslenme İçin Önlemler 17

    4.2.1.Ekonomik Araçlar........................................... .................................................. ........ 17

    4.2.2.Beslenme ve Sağlık Durumunu Saptanması:Araştırma,Bilgi Toplama ve Analiz İhtiyaçları..... 19

    4.3.Besin ve Beslenme Rehberleri........................................ .............................................. 19

    4.3.1.Besin ve Beslenme Politikalarının Uygulanması....................................... ................ 19

    4.3.2.Besin ve Beslenme Politikasının Uygulanma Alanları.......................................... .... 20

    4.3.2.1.Besin Üretimi ve Tüketimi.......................................... ............................................ 20

    4.3.2.2.Besin ve Beslenme Eğitimi ve Bilgisi........................................... .......................... 21

    4.3.2.3.Besin Kalitesi.......................................... .................................................. ............... 22

    5.GIDA SAĞLIĞI NEDEN ÖNEMLİDİR?........................................ ................................ 23

    5.1.Yiyeceklerin Güvenlikli Tutulması......................................... ...................................... 24

    5.1.1.Karşılıklı Bulaşma........................................... .................................................. ......... 24

    5.1.2.Isı Kontrolü.......................................... .................................................. ..................... 24

    5.2.Personel...................................... .................................................. ................................. 25

    5.2.1.Kişisel Temizlik.......................................... .................................................. ............. 25

    5.2.2.Eğitim ve Denetleme......................................... .................................................. ....... 26

    5.2.3.Hastalanan Personel.......................................... .................................................. ....... 26

    5.3.Yiyeceklerle Uğraşırken Güvenlik.......................................... ..................................... 27

    5.3.1.Malzeme..................................... .................................................. ............................. 27

    5.3.2.Yiyeceklerin Depolanması....................................... ................................................. 28

    5.3.3.Yiyeceklerin Hazırlanması...................................... .................................................. 28

    5.3.4.Pişirme..................................... .................................................. ................................ 29

    5.3.5.Servis ve Sergileme......................................... .................................................. ......... 30

    5.3.6.Yiyeceklerin Taşınması......................................... .................................................. .. 30

    5.4.Çalıştığınız Yer............................................... .................................................. .............. 31

    5.4.1.Temizleme................................... .................................................. .............................. 31

    5.4.2.Personel İçin Olanaklar......................................... .................................................. .. 32

    5.4.3.Seyyar/Geçici İşyerleri......................................... .................................................. ..... 32

    5.5.Yasal Gereklilikler..................................... .................................................. .................. 32

    5.5.1.Gıda Güvenliği Yasası............................................ .................................................. .. 33

    5.5.2.Gıda İşyerleri (Kayıt)Yönetmeliği................................ ............................................. 34

    5.5.3.Gıda Güvenliği(Genel Gıda Sağlığı) Yönetmeliği....................................... ............ 34

    5.5.4.Gıda Güvenliği (Isı Kontrolü)Yönetmeliği.............................. ................................. 34

    5.5.5.Uygulama.................................... .................................................. .............................. 35

    6.TABLDOT AŞÇISI............................................ .................................................. ............ 35

    6.1.Tabldot Aşçısının Yaptığı Görev ve İşlemler.......................................... ..................... 35

    6.2.Genel Bilgi ve Beceriler......................................... .................................................. ....... 39

    6.3.Avrupa Birliğince Ortak Kabul Gören Meslek Profilleri İle Karşılaştırma............. 40

    7.TÜRK GIDA KODEKSİ,MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ.................. 40

    8.GIDA GÜVENCESİ,GIDA GÜVENLİĞİ,BESLENME GRAFİKLERİ..................... 41



    KAYNAKLAR



    Dosya Türü: word



    DEVAMI;
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 176.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 189 Kez





    Konu Ümit ÖZTEK tarafından (22.03.2012 Saat 06:17 ) değiştirilmiştir.
    kemalb, moon24 ve my1981 bunu beğendiler.

  2. #2
    hilal74 çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.05.2012 Son online zamanı: 06.01.2016

    Mesajları
    9
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    69
    Harcanan
    0
    Kalan
    69
    bunun şifresi nedir.dosya şifreli


  3. #3
    Nuran AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nuran AYDEMİR çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.07.2008 Son online zamanı: 14.11.2020

    Mesajları
    171
    Konuları
    11
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    326
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı hilal74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun şifresi nedir.dosya şifreli
    Hilal Hn. forumumuzdaki tüm dosyaların şifresi : www.forumfood.net 'tir.


  4. #4
    eren_34 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2013 Son online zamanı: 12.11.2014

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    Catering Sektörü dosyası hatalı mı açılmıyor yardımcı olur musunuz



  5. #5
    eren_34 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2013 Son online zamanı: 12.11.2014

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    winrar tanı mesajları diye bi tablo çıkıyor


  6. #6
    Aytar Özge çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.04.2013 Son online zamanı: 11.02.2014

    Mesajları
    28
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    dosyada herhangi bir hata bulunmamaktadır. bilgisayarınız winrar dosyalarını tanımıyor olabilir. bu konuyla ilgili teknoloji sitelerinden yardım alabilirsiniz.


  7. #7
    dylek_73 çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.04.2013 Son online zamanı: 03.12.2013

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    parola soruyor açmak için dosyayı
    ? ? :


  8. #8
    Aytar Özge çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.04.2013 Son online zamanı: 11.02.2014

    Mesajları
    28
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Dosya Şifresi : www.forumfood.net


  9. #9
    my1981 çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.08.2013 Son online zamanı: 30.05.2014

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    Paylaşım için teşekkürler.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Catering sektörü için CCP ve CP noktaları ingilizce döküman
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan thunderstorm
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 06.12.2018, 09:27
  2. catering yardımm?
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan ebrarr
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 18.01.2012, 08:02
  3. catering sektörü
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan verbavolant
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 23.12.2008, 16:25
  4. haccp ve catering
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 07.09.2007, 11:51
  5. Marketingist Fuar ve Konferansi: Catering Toplu Yemek Sektoru
    Genel forum içinde, yazan pheasanthunter
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.09.2007, 00:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed