2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Konu: catering sorun
-
25.02.2015, 09:57 #1
Üyelik tarihi: 05.02.2015 Son online zamanı: 24.01.2016
- Mesajları
- 24
- Konuları
- 7
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 5
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 5
catering sorun
merhaba değerli üyeler... size bazı sorularım olacak.Her yerde araştırdım kitapları karıştırdım ama aşağıdaki soruların tam net bi cevabını bulamadım.
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-komposto saklama süresi
2-makarna ve pilav yemeklerinin muhafaza süresi
3-mezelerin (acılı ezme ,haydari) muhafaza süresi
4-kanatlı dolmaları (pliç topkapı) neden dondurulmaz
5-mor lahana (sosa yatırılmış-limon,sirke,tuz ile) dışarıda dursa +15derecede i sorun olur mu ?
-
21.03.2019, 16:11 #2
Üyelik tarihi: 03.01.2018 Son online zamanı: 04.01.2020
- Mesajları
- 8
- Konuları
- 0
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 5
- Harcanan
- 5
- Kalan
- 0
Merhabalar
Sordugunuz sorularin hepsinin ucu acik ve esnetilebilir.
Catering ile ugrasiyorsaniz eger sizlerin icin ilk dusunmeniz gerekli insan sagligi ondan sonra maliyet olmalidir.
Komposto,makarna vs yazdiginiz urunleri kisi sayisina gore cikartmali kalani bekletmemeli ve servis etmemenizi sadece tavsiye edebilirim .
Komposto soguk olarak servis ediliyorsa servis sonrasi dolapta tutulup bir sonraki yemekte tuketilmeli. sonucta hazir kompostolar piyasada var ve talimatlari mevcut.
Makarna pilav gibi yardimci yemekleride bir sonraki yemekte servis edebilirsiniz fakat is etigine uygun olmaz.
topkapi yi servis edemezsiniz pismis tavuk servis sonrasi sogutmaya alip daha sonra servisinizde herzaman zehirleme riski tasir.
mor lahana sosa yatirdiginizda bekletirseniz zaten bir sure sonra tursu olur.ama bir sonraki yemekte servisinde saklama kosulu duzgun ise sorun olmaz.
Bahsettiginiz tum urunler saklama kosulari uygun servis kosullari uygun ise yani benmarilerin dereceleri servis edilir zehirleme yapmaz. tavuk haric 65 derece altina dusen yemek 2 saat icerisinde bakteri uretmeye baslar.
Catering teki ana amac maliyet uzerine menu planlamasi yapmak ve kisi sayisina gore israf etmeden yemek cikartmaktir.sartnamende kisi basi servis miktarinyazmasi gerek 200 gr pilav vermen gerekiyorsa 75 gr dan yada 80 gr dan yapabilirsin ilk hafta yapacagin kontrollerde bir hafta sonra kimin ne yedigini kac gr ne kullanman gerektigini anlaman gerekli.
hic bilmiyormussun gibi anlattigim icin kusura bakma sana kolay gelsin.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Uzmanlar Açıkladı: Sorun Yok!
Hayvancılık forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 05.05.2015, 09:28 -
catering sorun
Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan zulal akkYorum: 3Son Mesaj: 02.03.2015, 14:52 -
BİR SORUN DAHA
Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan goncualiYorum: 11Son Mesaj: 03.09.2007, 14:26 -
BİR SORUN
Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan goncualiYorum: 1Son Mesaj: 03.09.2007, 14:00 -
-- acil sorun --
Komik Yazılar forum içinde, yazan foodenYorum: 6Son Mesaj: 12.03.2007, 12:47
Yer imleri