7 sonuçtan 1 ile 7 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen meltemertan

Konu: Catering ve kafeteryaları denetlemek için sizce hangi araç-gereçler gerekli?

  1. #1
    lostmymindd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lostmymindd çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.04.2010 Son online zamanı: 16.11.2016

    Mesajları
    49
    Konuları
    9
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Catering ve kafeteryaları denetlemek için sizce hangi araç-gereçler gerekli?

    Catering ve kafeteryaları denetlemek için hangi alet ve edevatlardan yararlanılabilir?

    Sizce hangileri elzemdir?

    Catering ve kafeteryaları denetleme konusunda tecrübeleri olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?






  2. #2
    zulalk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zulalk çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.01.2010 Son online zamanı: 16.08.2021

    Mesajları
    37
    Konuları
    22
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    160
    Harcanan
    12
    Kalan
    148
    kullanılan alet edevat derken??


  3. #3
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    bir de denetimin ne denetimi olduğu konusunda bilgi verirseniz daha kolay yardımcı oluruz.

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  4. #4
    lostmymindd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lostmymindd çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.04.2010 Son online zamanı: 16.11.2016

    Mesajları
    49
    Konuları
    9
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    Alıntı Oğuz Pelikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir de denetimin ne denetimi olduğu konusunda bilgi verirseniz daha kolay yardımcı oluruz.
    Kamu kurumunda çalışmaktayım, kurumda ki yemekhane ve kafeteryaları denetleme görevindeyim. Mesela porsiyonların teknik şartnameye uygun ağırlıkta olup olmadığını tespit etmek için hassas tartı, servis sıcaklığının uygun olup olmadığının tespiti için termometre, kızartma yağlarını ölçme vb.

    Başka neler olabilir?


  5. #5
    nhelis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nhelis çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.11.2010 Son online zamanı: 28.07.2020

    Mesajları
    55
    Konuları
    11
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    12
    Kalan
    143
    soğuk depolar için digital termometre olabilir.


  6. #6
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Yanınızda bulundrmak açısından bahsediyorsanız
    yanınızda hiçbirini bulundurmanız gerekmiyor.
    zaten işletmelerin kontrol yaptığı alet ve ekipmanlarının bulunması gerekiyor
    Hatta bu alet ve ekipmanlar ya kalibrasyon belgesine sahip olamalı ya da kalibrasyon belgesine sahip bir aletle doğrulanmış ve doğrulama kaydının bulunması gerekir.
    İşletmede bulunması gerekenler ise, işletmenin proseslerine vekontrol noktalarının ne kadarını dış hizmet aldığına göre değişir.
    bunlar termometre, nem ölçer, mikrometre, mezür, terazi gibi genel ve basit ekipmanlardan başlar, kimyasal analiz yöntemlerine göre kimyasalllar ve ekipmanlarla devam edip, mikrobiyolojik hizmetlere kadar devam edebilir.

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  7. #7
    meltemertan çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.11.2014 Son online zamanı: 17.10.2016

    Mesajları
    11
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    herşeyden önce kızartma yağlarının polaritesini ölçemenize yarayacak ekipman tedarik edilmelidir
    ardından personelin elini etkin yıkayıp yıkamaması konusunda elden numune alınacak clean trace denilen ekipmanlardan edinmeliisniz
    ayrıca dolaptaki ürünlerin derecelerinin uygunluğu için termometreniz olmalıdır

    Çiğdem Coşkun bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Okulda başarı için gerekli!
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.09.2016, 10:55
  2. kullanılan araç ve gereçler
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan gulyabani
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2008, 18:37
  3. Vücut için Gerekli 10 Gıda
    Genel forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 04.09.2007, 18:57
  4. Enerji için gerekli besinler
    SAĞLIK forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 28.06.2007, 17:05
  5. sizce hangi araba daha güvenli ?
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan suren
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 06.04.2007, 04:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed