7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayşegül çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.03.2012

    Mesajları
    700
    Konuları
    320
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Arrow Çaydan Kafein Elde Etme İşlemi



    dosya adi:ÇAYDAN KAFEİN ELDESİ

    dosya türü:Pdf





    Şifre="www.forumfood.net"
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 129.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez






  2. #2
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    konu ile ilgili resim eklenmiş ve gerelkli düzenlemeler yapılmıstır


  3. #3
    ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayşegül çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.03.2012

    Mesajları
    700
    Konuları
    320
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064
    elinize sağlık güzel olmuş keşke ben de yapabilsem ama elimden bu kadar geliyor ne yazık ki...


  4. #4
    haticetuncer çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.04.2007 Son online zamanı: 11.02.2016

    Mesajları
    428
    Konuları
    27
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    dosya hatalı link veriyor...açamıyorum...ilgilenirmisiniz?


  5. #5
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Çay Bitkisinden Kafein Eldesi


    Araç, Gereç ve Malzemeler: Kuru çay, CaCO3 (30 g), CH2 Cl2 (75 ml), aseton, geri
    soğutma işlemi için soğutucu ve balon (500 ml), yağ ve su banyoları, siyah bantlı
    süzgeç kağıdı, huni.
    İşlem
    • Kuru çayı (30 g) bir reaksiyon balonunun (500 ml) dibine yerleştirerek, üzerine
    250 ml su ve 30 g CaCO3 ilave ediniz.
    • Balon bir yağ banyosunun üstüne yerleştiriniz ve üzerine soğutucu takarak
    geri soğutma düzeneği* hazırlayınız (Şekil 12.1).
    • 30 Dakikalık bir geri soğutma işleminden sonra, çay ve yapraklarını süzerek
    ayırınız.
    • Sıcak çayı 25'er ml'lik metilen klorürle (CH2 Cl2 ) üç kez ekstre ediniz. Ekstreleri
    birleştirerek, metilen klorürün, su banyosu üzerinde buharlaştırılması
    sonunda, yaklaşık bir gram civarında ham ürün** (kafein) elde etmelisiniz.
    • Ham ürünün asetondan kristalize edilmesi sonunda, saf kafein elde edilir.
    Elde edilen saf kafein, kurutulur, tartılır, erime noktası ve kaynama noktası gibi
    fiziksel sabitleri saptanır. Şayet ölçülen erime noktası saf kafeinin literatürde
    belirtilen erime noktasına (236°C) yakın bir değerde ise, kristalizasyonun başarılı
    olduğuna hükmedilir.
    Ürünün Saklanması ve Verim Hesabı
    • Elde edilen ürünün (kafein) saklanması isteniyorsa, ürünü ağzı kapalı uygun
    bir saklama kabına alarak, kabın dışını Şekil 12.2'de belirtilen genel etiket örneğine
    uygun olarak etiketleyiniz


    • Sentez ve izolasyon çalışmaları sonunda daima yüzde verim hesabı yapılmalıdır.
    Örneğin yukarıdaki deneyde 0.90 gram ham ürün ve 0.63 gram saf kafein
    elde edildiğini varsayarak, yüzde verim hesabı yapalım.


    Sonuç
    Genel sentez çalışmalarına kıyasla doğal ürünlerin izolasyonları, daha kısa sürede
    ve kolay gerçekleştirilebilir. Ancak senteze kıyasla izolasyon çalışmalarının en büyük
    dezavantaj noktası, izolasyonda ürün veriminin genellikle düşük olmasıdır.


  6. #6
    ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ayşegül çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.04.2007 Son online zamanı: 03.03.2012

    Mesajları
    700
    Konuları
    320
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064
    linki yeniledim ama tıklanmıyor kopyala yapıştır yapın.


  7. #7
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı ayşegül Nickli Üyeden Alıntı

    linki yeniledim ama tıklanmıyor kopyala yapıştır yapın.
    duyarsız kalmadığın ve linki yenilediğin için çok teşekkür ederim ayşegül +rep


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Çaydan kafain elde etme (TEZ)
    Organik Kimya forum içinde, yazan neferious
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.02.2019, 23:13
  2. Kültür Elde Etme ve Koloni Sayım Tekniği
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan ScienceNET
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.09.2015, 00:05
  3. Kafeinsiz Kahve Elde Etme Yolları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Aytar Özge
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.04.2013, 15:55
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.03.2012, 17:13
  5. Kültür Elde Etme
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2011, 08:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed