1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    adlem çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.01.2011 Son online zamanı: 19.12.2011

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Çeşitli Yağ İkame Maddeleri Ve Probiyotik Kullanımının Ayran Kalite Kriterleri Üzerin


    Bu çalışmanın amacı ülkemizde tüketimi yüksek olan ayranın kalite kriterlerinin korunarak fonksiyonel özelliklerinin arttırılmasıdır. Ayran, yağ ikame maddeleri Dairy Lo® ve inulin kullanılarak, yoğurt kültürlerine ek kültür olarak probiyotik özellikteki Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium spp. ile üretilmiştir. Ayran örneklerine kimyasal ve mikrobiyolojik analizler (VRBA, MRS, M17, MRS-Oxgall ve BSA besiyerleri) yapılmış, tat ve aroma bileşikleri gaz kromatografisi ile belirlenmiştir. Tam yağlı süt ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılan ayran ile Dairy Lo® ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılan ayran örneğinin % KM si %6.97 ve %7.19, protein içeriği %1.8 ve %2.6, pH değerleri 3.91 ve 4.00 olarak belirlenmiştir (P>0.05). Probiyotik kültür ilavesi ile hazırlanmış ayran örneklerinde laktobasillerin sayılarında önemli düzeyde artış görülmektedir (P<0.05). Gaz kromatografisi ile yapılan analiz sonuçlarına göre aroma maddeleri açısından asetaldehit/asetoin oranı Dairy Lo® ayranda 3.04 iken tam yağlı süt ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılan ayranda 1.55 olarak saptanmıştır (P<0.05). Düşük kalorili probiyotik ayran, iyi tat, görünüş ve yapısal özellikleriyle beraber fonksiyonel özellikleri artırılarak üretilmiştir.
    Anahtar Kelimeler: Ayran, Yağ İkamesi, Dairy Lo®, İnulin, Probiyotik, Aseteldehit, Asetoin

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 572.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 16 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.04.2013, 14:33
  2. Acil Yardım (Yağ İkame Maddeleri)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan m.ertem
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 17.12.2011, 21:50
  3. Yağ İkame Maddeleri
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 16.12.2011, 22:20
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.01.2011, 12:01
  5. İzmir piyasasındaki çeşitli ekmeklerin kalite kriterleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan banudemirel
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 16.02.2008, 12:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed