Evde kadayıf hazırlamak sorun oluşturabilmektedir özellikle kadayıf ın hamur olması gibi

Malzemeler:

-Yarım kg kadayıf
-bir miktar ceviz
-0.6 litre su
-600 gram şeker
-Yarım limon

Öncelikle şerbet hazırlanır.Çünkü şerbet ile kadayıfın buluşması sırasında şerbet soğuk kadayıf sıcak olmalıdır.
Bir tencereye suyumuzu koyarız.Üzerine şekerimizi ilave edip yarım limonu sıkıp tencereye atarız farklı bi aroma verir. Şerbetimiz kaynar yaklaşık 20 dakika sonra kıvama gelir.

Tepsiyi tereyağ ile bol bir şekilde yağlarız.Kadayıf birbirine yapısmıs sekildedir o yüzden kadayıfımızı tiftikleyerek 1 kat yerleştiririz. Cevizleri homojen şekilde dağıtıp aynı şekilde 2 kat kadayıfı döşeriz. 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saatte kızarır.


Kızaran kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbetimizi ekleriz. Kesip servis yaparız. Afiyet olsun...

http://www.forumfood.org/zyr/indir.p...a3e24aeb4d.rar