1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    cemal655 çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.07.2020 Son online zamanı: 16.07.2020

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    5
    Kalan
    50

    Standart cheddar (çedar) proses tasarım raporu

    : ÇEDAR ÜRTİM TESİSİ PROJE TANITIM RAPORU
    : PDF
    : .......

    İÇİNDEKİLER .......................
    1. GİRİŞ .................................................. ...
    2.PROJENİN TEKNİK OLMAYAN ÖZETİ ...........
    2.1. Proje Bedeli ............................................
    3. PROJENİN ÖZELLİKLERİ ..............................
    3.1. Projenin ve Yerin Alternatifleri………………………………
    4. PROJENİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ............
    4.1. Projenin İş Akış Şeması ..............................
    4.1.1. Süt seçimi…………………………….………………………
    4.1.2.Filtrasyon………….…………………………………………………
    4.1.3. Standardizasyon……………………………………………………………
    4.1.4. Pastörizasyon……………………………………………………………
    4.1.5. Starter kültür ve CaCl2 ilavesi...…………………………………
    4.1.6. Mayalama…….………………………………………………………
    4.1.7. Pıhtı Kırımı…………….………………………………………………
    4.1.8. Karıştırma ve ısıtma………………………………………………………
    4.1.9. Çedarlama…………………………………………………………………
    4.1.10.Kalıplama……………….. …………………………...………………
    4.1.11.Presleme………………………………………………………………
    4.1.12. Ön olgunlaştırma……………………………………………………
    4.1.13. Olgunlaştırma……………………………………………………
    4.1.14. Temizleme ve paketleme…………………………………………
    4.1.15. Depolama………………………………………………………………
    4.2. Kapasitesi…………………………………………………………………
    4.3. Kapladığı Alan…………………………………………………………………
    4.4. Kullanılacak Teknoloji………………………………………………
    4.5. Çalıştırılacak Personel ve Tesiste kullanılacak Alet, Ekipman Sayıları….…
    5. DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIMI…. ......
    5.1. Arazi Kullanımı ..................................
    5.2. Su Kullanımı………………………………….……………………………
    5.3. Enerji Kullanımı…………………………….………………………
    iii
    6. ATIK MİKTARI VE ATIKLARIN KİMYASAL, FİZİKSEL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ……………………………………………………………………
    6.1.Sıvı Atık………………………………………………………………
    6.2. Katı Atık………………………………………………………………
    6.3. Gaz Atık………………………………………………………………………
    7. KULLANILACAK EKİPMANLARIN FİYAT LİSTESİ…………………
    8. VAZİYET PLANI VE EKŞPMANLARIN TEKNİK ÇİZİMLERİ……
    8.1. Vaziyet Planı………………………………………………………………………
    8.1. Laboratuvar…………………………………………………………………
    8.2. Ekipmanların Teknik Çizimleri……………………………………………


    1. GİRİŞ
    Dünya'da en çok tüketilen peynirlerden biri olan Çedar peyniri İngiltere'nin Somerset bölgesindeki Cheddar kasabasında ortaya çıkmıştır. Günümüzde, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli ülkeler "Cheddaring" olarak bilinen benzersiz bir işleme tekniğiyle Çedar peynirini üretiyorlar.
    Çedar peyniri inek sütü peynirinden yapılan kompakt ve gevrek bir peynirdir. Tadı yumuşaktan keskine, rengi ise doğal beyazdan balkabağı turuncusuna kadar değişiklik gösteren bir peynirdir.
    Çedar İngiltere orjinli, ortalama %64 kuru maddeye sahip sert/yarı sert bir peynir türüdür.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 701.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 9 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (10.08.2020 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Proses Tasarım Sınav Soruları
    Sınav Soruları forum içinde, yazan crt744
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.12.2010, 09:12
  2. Çedar üretim aşamalari
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan boralper
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.08.2009, 16:09
  3. Cezerye Üretimi (proses tasarım)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 36
    Son Mesaj: 23.03.2009, 15:22
  4. Cheddar peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ufoyum
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.11.2008, 15:34
  5. Cheddar Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Karalar01
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.06.2008, 11:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed