1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
06.07.2020, 21:06 #1
Üyelik tarihi: 06.07.2020 Son online zamanı: 16.07.2020
- Mesajları
- 1
- Konuları
- 1
- Eklentileri
- 1
- Kredisi
- 55
- Harcanan
- 5
- Kalan
- 50
cheddar (çedar) proses tasarım raporu
: ÇEDAR ÜRTİM TESİSİ PROJE TANITIM RAPORU : PDF : .......
İÇİNDEKİLER .......................
1. GİRİŞ .................................................. ...
2.PROJENİN TEKNİK OLMAYAN ÖZETİ ...........
2.1. Proje Bedeli ............................................
3. PROJENİN ÖZELLİKLERİ ..............................
3.1. Projenin ve Yerin Alternatifleri………………………………
4. PROJENİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ............
4.1. Projenin İş Akış Şeması ..............................
4.1.1. Süt seçimi…………………………….………………………
4.1.2.Filtrasyon………….…………………………………………………
4.1.3. Standardizasyon……………………………………………………………
4.1.4. Pastörizasyon……………………………………………………………
4.1.5. Starter kültür ve CaCl2 ilavesi...…………………………………
4.1.6. Mayalama…….………………………………………………………
4.1.7. Pıhtı Kırımı…………….………………………………………………
4.1.8. Karıştırma ve ısıtma………………………………………………………
4.1.9. Çedarlama…………………………………………………………………
4.1.10.Kalıplama……………….. …………………………...………………
4.1.11.Presleme………………………………………………………………
4.1.12. Ön olgunlaştırma……………………………………………………
4.1.13. Olgunlaştırma……………………………………………………
4.1.14. Temizleme ve paketleme…………………………………………
4.1.15. Depolama………………………………………………………………
4.2. Kapasitesi…………………………………………………………………
4.3. Kapladığı Alan…………………………………………………………………
4.4. Kullanılacak Teknoloji………………………………………………
4.5. Çalıştırılacak Personel ve Tesiste kullanılacak Alet, Ekipman Sayıları….…
5. DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIMI…. ......
5.1. Arazi Kullanımı ..................................
5.2. Su Kullanımı………………………………….……………………………
5.3. Enerji Kullanımı…………………………….………………………
iii
6. ATIK MİKTARI VE ATIKLARIN KİMYASAL, FİZİKSEL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ……………………………………………………………………
6.1.Sıvı Atık………………………………………………………………
6.2. Katı Atık………………………………………………………………
6.3. Gaz Atık………………………………………………………………………
7. KULLANILACAK EKİPMANLARIN FİYAT LİSTESİ…………………
8. VAZİYET PLANI VE EKŞPMANLARIN TEKNİK ÇİZİMLERİ……
8.1. Vaziyet Planı………………………………………………………………………
8.1. Laboratuvar…………………………………………………………………
8.2. Ekipmanların Teknik Çizimleri……………………………………………
1. GİRİŞ
Dünya'da en çok tüketilen peynirlerden biri olan Çedar peyniri İngiltere'nin Somerset bölgesindeki Cheddar kasabasında ortaya çıkmıştır. Günümüzde, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli ülkeler "Cheddaring" olarak bilinen benzersiz bir işleme tekniğiyle Çedar peynirini üretiyorlar.
Çedar peyniri inek sütü peynirinden yapılan kompakt ve gevrek bir peynirdir. Tadı yumuşaktan keskine, rengi ise doğal beyazdan balkabağı turuncusuna kadar değişiklik gösteren bir peynirdir.
Çedar İngiltere orjinli, ortalama %64 kuru maddeye sahip sert/yarı sert bir peynir türüdür.
Konu Sinan COSKUN tarafından (10.08.2020 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Proses Tasarım Sınav Soruları
Sınav Soruları forum içinde, yazan crt744Yorum: 0Son Mesaj: 21.12.2010, 09:12 -
Çedar üretim aşamalari
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan boralperYorum: 0Son Mesaj: 01.08.2009, 16:09 -
Cezerye Üretimi (proses tasarım)
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Sinan COSKUNYorum: 36Son Mesaj: 23.03.2009, 15:22 -
Cheddar peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ufoyumYorum: 0Son Mesaj: 15.11.2008, 15:34 -
Cheddar Peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Karalar01Yorum: 0Son Mesaj: 24.06.2008, 11:35
Yer imleri