1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Jan 12

    Mesajları
    13
    Konuları
    11
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Çift Borulu Isı Değiştiriciler ve Katı Sıvı Özütleme Deney Raporları

    : Çift Borulu Isı Değiştiriciler ve Katı Sıvı Özütleme Deney Raporları
    : Doc
    : Dosya içersinde

    1.Dosya

    Çift Borulu Isı Değiştiriciler
    Bu deneyde çift borulu ısı değiştirici için sıcaklık dağılımı,ısı aktarım hızı,tüm ısı aktarım katsayısı incelenerek kuramsal değerlerle karşılaştırılması amaçlanmaktadır.Ayrıca akış türü,sıcak su akış hızı ve giriş sıcaklığının ısı değiştiricinin verimine ve tüm ısı aktarım katsayısına etkileri incelenecektir.

    Endüstride ve özellikle kimyasal maddeler üreten fabrikalarda , ısıtma veya soğutma işlemleri çok önemli bir rol oynar. Bu işlemlerin ihtiyaç gösterdikleri araçların meydana getirilmesi için , ısı iletim kanunlarının bilinmesi gereklidir.

    Farklı sıcaklıklardaki cisimlerin birbirine temas etmeleri sonucu sıcak cisimden soğuk cisme doğru bir enerji akımı olur. Sıcak cisim soğurken, soğuk cisim de ısınır ve sıcaklık dengesi kurulur. Bu ve benzeri olaylardaki aktarılan enerjiye ısı denir.

    Isı cisimler içinde veya bir cisimden diğerine geçiş mekanizması üç şekilde olur.

    ...


    2.Dosya

    Katı-Sıvı Özütleme
    Genel olarak katı veya sıvı halde bulunan bir bileşenin bir çözücü kullanılarak ,karışmış olduğu diğer katı ya da sıvı bileşenlerden ayrılması işlemine özütleme adı verilir.Bu işleme endüstrinin pek çok alanında değişik şekillerde rastlanır. Katı halde bulunan bir bileşenin bir çözücü kullanılarak karışmış olduğu diğer katı bileşenlerden ayrılıp sıvı faza aktarılması işlemine katı-sıvı özütleme adı verilir.Deneyimizde katı- sıvı özütleme cihazı yardımıyla şeker ile doyurulmuş vermiculite (magnezyum mika minerali)’den şekeri ,su ile özütleyerek özütleme verimi hesaplanmıştır.

    Deneyimizde ekstraktörden ayrılan ekstraktın konsantrasyonunda ilk önce hızlı bir şekilde artma , ekstraksiyondan dolayı numune içindeki şeker miktarı azaldıkça ekstrakt oluşumunun yavaşladığı görülmüştür. Şekil 5.1 ve 5.2 çizilip incelendiğinde ise ekstraktör çıkışından alınan örneklerin kırılma indisleri ve dolayısıyla % şeker miktarları azalırken , V8 vanasından alınan örneklerin kırılma indislerinin ve buna bağlı olarak da % şeker miktarlarının arttığı görülmektedir. Bunun nedeni deneyimizde kapalı döngüyü kullanmamızdır. Kapalı döngüde ekstraktöre gelen çözücü içerisindeki yani su içerisindeki şeker miktarı her döngüde daha da artar.

    ...


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 729,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Katı - Sıvı Ekstraksiyonu (deney)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ezgi1313
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-12-2011, 02:41
  2. Çift borulu ısı değiştirici (rapor)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 16
    Son Mesaj: 03-12-2009, 15:35
  3. çift borulu isi değiştiricide toplam isi transfer katsayisinin belirlenmesi raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mosselay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-10-2009, 13:38
  4. Katı-sıvı ekstraksiyon
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan Vesiye Deniz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-08-2009, 12:18
  5. deney raporları
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan mensur
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27-08-2007, 10:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed