1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Oct 10
    Yaş
    31

    Mesajları
    8
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Çiğ Eti Tehlikeli ve Zararlı Maddelerden dekontamine etmede Yeni Gelişmeler - sunum

    : Çiğ Eti Tehlikeli ve Zararlı Maddelerden dekontamine etmede Yeni Gelişmeler - sunum
    : Ppt
    : Bilinmiyor

    1 Giriş
    2 Güncel Dekontaminasyon Teknikleri ve Kısıtlamaları
    3 Yıkama
    4 Kimyasalların kullanımı
    5 Yeni Yöntemler; Buhar
    6 Diğer Yeni Yöntemler
    7 Gelecek Akımlar

    Giriş
    Aslında kesim anında sağlıklı hayvanın kas dokusu sterildir. Etin yüzeyi, kesim ve sonraki muamele boyunca, patojenik ve bozulma organizmaları ile kontamine edildi. Sığır, koyun ve domuzların, postu, yünü ve derisinin ve kümes hayvanlarının tüylerinin açıkta kalan yüzeyleri, toz, kir ve dışkı ile kaplanır. Bir başka kontaminasyon, salmonella ve kampilobakter- ikisi en çok gıda kaynaklı hastalığın genel sebepleri- içeren dışkı gibi bağırsağa ilişkin içeriklere maruz kalmaktan meydana gelir. Eğer kesimden hemen sonra, mikroplar etin yüzeyinden yok edilebilir veya ciddi anlamda azaltılabilirse işleme boyunca kros-kontaminasyon riski büyük oranda azaltılacaktı. Buna bağlı olarak, yüzey dekontaminasyonunun etkili yöntemi, gıda güvenliği, bozulması ve ekonomisi terimleri içinde var olan avantajları önerir.



    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 371,2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Biyoteknoloji alanında yeni gelişmeler
    Firma ve Teknoloji Arama Siteleri forum içinde, yazan ilma555
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-05-2009, 20:22
  2. sakız sektöründeki gelişmeler
    Güncel Haberler forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-03-2008, 16:49
  3. Ohsas 18001-2007 yeni versiyon sunum
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan kabatas41
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-02-2008, 19:43
  4. Gıda sanayisindeki gelişmeler...
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 17-12-2007, 17:32
  5. Ülkemizdeki Biyoteknolojik Gelişmeler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 15-06-2007, 09:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed