3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    25 Mar 14
    Yaş
    28

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    2
    Kalan
    53

    Standart Çiğ Süte Uygulanan Isıl İşlemler

    : Çiğ Süte Uygulanan Isıl İşlemler
    : Pdf
    : Doç. Dr. Cem KARAGÖZLÜ

    Amaç : Sütün duyusal özelliklerini ve beslenme fizyolojisi açısından değerini mümkün olduğunca değiştirmeden, dayanıklı hale getirilmesi için süte çeşitli sıcaklık ve sürelerde ısıl işlem uygulanır.

    1 Süt Alım (Süzme,Soğutma)
    2 Pastörizasyon
    3 Koku Giderme (Deodorizasyon)
    4 Soğutma
    5 Paketleme
    6 Depolama
    7 Sevkiyat

    Isıl işlemin Avantajları

    •a)sütte bulunan ve hastalığa neden olan bakteri ve virüsleri öldürmek,
    •b)sütte bulunan ve süt mamullerinin bozulmasına neden olan mikroorganizmaları tamamen veya kısmen öldürmek,
    •c)sütte bulunan ve mikroorganizmalar tarafından üretilen enzimleri kısmen veya tamamen inaktif hale getirmek,
    •d)sütün fiziksel ve kimyasal özelliklerinde bazı iyileşmeler sağlayarak, sütü bazı teknolojik işlemler için daha uygun hale getirmek.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,24 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez

    Konu Özge OYBAK tarafından (16-04-2014 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Mar 12
    Yaş
    28

    Mesajları
    27
    Konuları
    5
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Çiğ Süte Uygulanan Isıl İşlemler

    Teşekkürler

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    04 May 13
    Yaş
    27

    Mesajları
    26
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Çiğ Süte Uygulanan Isıl İşlemler

    Teşekkürler güzel konu olmuş.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. süte uygulanan ön işlemler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mevlüt kaya
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 12-09-2014, 14:34
  2. Süte uygulanan fiziksel ve kimyasal analizler
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan Momol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-08-2011, 15:59
  3. Konservede Uygulanan Isıl İşlemler ve Ekipmanları
    Tezler forum içinde, yazan ByFurki
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-06-2010, 23:06
  4. Laboratuvarda Uygulanan Temel İşlemler
    Karışık forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 26-04-2010, 23:12
  5. Isıl İşlem Uygulamalarının Süte Etkisi
    Tezler forum içinde, yazan pyakamoz7
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 04-03-2010, 00:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed