4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen
  • 1 gönderen

Konu: çikolata ccp planı

  1. #1
    Yeni Üye karagüzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 May 08
    Yaş
    48

    Mesajları
    40
    Konuları
    21
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart çikolata ccp planı

    Kritik Kontrol Noktası Belirleme Planı (Çikolata )


    Dosya Türü : xls
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 5,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 149 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    45

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart --->: çikolata ccp planı

    Bünyamin Bey,
    Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.
    Sanırım bu henüz bir belgelendirme firması tarafından kontrol edilip onaylanmamış bir döküman.
    Zira bu tehlike analizini bir denetçinin onaylamaması gerekir.
    Öncelikle ana mantıktan başlayalım.
    Bir proseste 11 tane KKN olması normal değil. Böyle birşey hiç mi olamaz. Tabiki istisnai durumlar olduğunda, çok özel ve teknolojik veya tehlikesi çok yüksek, kritik limiti çok çok düşük ürünlerde belki olabilir. Ama dediğim gibi bu çok nadir olur. Bu istisnai durumlar dışında eğer 10-11 tane KKN çıkıyorsa, iki noktada sorun vardır
    1. İşletmenin ÖGP'ları ve hammadde alımşartnameleri yetersizdir.
    2. Sistemi kuran kişi ISO 22000'ni tam olarak anlamamıştır.

    Bu örneğinizde hammadde alımlarının hepsini KKN yapmışsınız. Hammadde alımı genel de (istisnalar hariç) KKN olmaz.
    Depolamayı KKN yapmışsınız. Ürünün zaten uygun şartlarda depolamak zorundasınız. Bu olmazsa olmazdır yani ÖGP'dir
    Kemirgen kontorlünü KKN yapmışsınız. Bu da olmazsa olmazdır ve ÖGP'dir

    Benim size naçizane teklifim, iyi bir firmadan güzel ve kapsamlı bir eğitim almanız veya tecrübeli bir danışmanla çalışmanız.

    Lütfen bu yazdıklarımı yanlış anlamayın. amacım sizin yaptıklarınızı kötülemek veya size birşeyler söylemek değil. biz burada büyük bir aileyiz ve sizde bu ailenin bir parçasısınız. siz zahmet edip, özveriyle bizlerel birşeyler payşamışsınız. Bizlerde elimizden geldiğince size destek olup sisteminizi iyileştirmeniz ve kendinizi daha da çok geliştirmeniz için yardımcı olmaya çalışıyoruz.

    Umarım bu yorumlarımla sizi üzmemişimdir...
    Saygılarımla
    damla54 bunu beğendi.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07

    Mesajları
    2419
    Konuları
    515
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    8
    Kalan
    7205

    Standart --->: çikolata ccp planı

    Hammaddenin kabulü aşamasında PH, asitlik gibi değerlerde kritik kontrol noktası olarak belirtilmiş, Oğuz hocamın belirtiği gibi ÖGP olabilecek noktalarda CCP olmuş..

    Bu konuda size yardımcı olabilmesi açısından şunu söyleyebilirim, eski bir çikolatacı olarak

    Hammadde olarak fındık vb ürünler kullanıyorsanız Aflatoksin varlığı nedeniyle CCP olarak bunu belirtebilirsiniz, ayrıca üretim aşamasında veya hammaddeden gelebilecek yabancı madde bulaşması içinde metal dedektörü veya mıknatıslı filtreleri CCP yapabilirsiniz diğer noktalar ÖGP dir.
    damla54 bunu beğendi.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Dec 18

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    2
    Kalan
    3

    Standart Cevap: --->: çikolata ccp planı

    Akın bey merhaba,
    yukarıdaki mesajınızda eski bir çikolatacı olduğunuzu belirtmişsiniz. rica etsem elinizde çikolata proses tehlike analizine ait örnek doküman var ise paylaşır mısınız?

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Temizlik Planı
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan serenay
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 22-07-2013, 08:35
  2. çikolata haccp planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan karagüzel
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 04-03-2009, 12:01
  3. kriz anı planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan izmira
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 12-04-2008, 19:24
  4. Bal eylem planı
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 13-12-2007, 16:46
  5. Temizlik Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20-10-2007, 12:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed