4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen
  • 1 gönderen
  • 1 gönderen

Konu: çikolata ccp planı

  1. #1
    karagüzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    karagüzel çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.05.2008 Son online zamanı: 22.02.2018

    Mesajları
    40
    Konuları
    21
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart çikolata ccp planı

    Kritik Kontrol Noktası Belirleme Planı (Çikolata )


    Dosya Türü : xls
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 5.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 167 Kez





    yusufmutlu bunu beğendi.

  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Bünyamin Bey,
    Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.
    Sanırım bu henüz bir belgelendirme firması tarafından kontrol edilip onaylanmamış bir döküman.
    Zira bu tehlike analizini bir denetçinin onaylamaması gerekir.
    Öncelikle ana mantıktan başlayalım.
    Bir proseste 11 tane KKN olması normal değil. Böyle birşey hiç mi olamaz. Tabiki istisnai durumlar olduğunda, çok özel ve teknolojik veya tehlikesi çok yüksek, kritik limiti çok çok düşük ürünlerde belki olabilir. Ama dediğim gibi bu çok nadir olur. Bu istisnai durumlar dışında eğer 10-11 tane KKN çıkıyorsa, iki noktada sorun vardır
    1. İşletmenin ÖGP'ları ve hammadde alımşartnameleri yetersizdir.
    2. Sistemi kuran kişi ISO 22000'ni tam olarak anlamamıştır.

    Bu örneğinizde hammadde alımlarının hepsini KKN yapmışsınız. Hammadde alımı genel de (istisnalar hariç) KKN olmaz.
    Depolamayı KKN yapmışsınız. Ürünün zaten uygun şartlarda depolamak zorundasınız. Bu olmazsa olmazdır yani ÖGP'dir
    Kemirgen kontorlünü KKN yapmışsınız. Bu da olmazsa olmazdır ve ÖGP'dir

    Benim size naçizane teklifim, iyi bir firmadan güzel ve kapsamlı bir eğitim almanız veya tecrübeli bir danışmanla çalışmanız.

    Lütfen bu yazdıklarımı yanlış anlamayın. amacım sizin yaptıklarınızı kötülemek veya size birşeyler söylemek değil. biz burada büyük bir aileyiz ve sizde bu ailenin bir parçasısınız. siz zahmet edip, özveriyle bizlerel birşeyler payşamışsınız. Bizlerde elimizden geldiğince size destek olup sisteminizi iyileştirmeniz ve kendinizi daha da çok geliştirmeniz için yardımcı olmaya çalışıyoruz.

    Umarım bu yorumlarımla sizi üzmemişimdir...
    Saygılarımla

    damla54 bunu beğendi.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Hammaddenin kabulü aşamasında PH, asitlik gibi değerlerde kritik kontrol noktası olarak belirtilmiş, Oğuz hocamın belirtiği gibi ÖGP olabilecek noktalarda CCP olmuş..

    Bu konuda size yardımcı olabilmesi açısından şunu söyleyebilirim, eski bir çikolatacı olarak

    Hammadde olarak fındık vb ürünler kullanıyorsanız Aflatoksin varlığı nedeniyle CCP olarak bunu belirtebilirsiniz, ayrıca üretim aşamasında veya hammaddeden gelebilecek yabancı madde bulaşması içinde metal dedektörü veya mıknatıslı filtreleri CCP yapabilirsiniz diğer noktalar ÖGP dir.

    damla54 bunu beğendi.

  4. #4
    DeryaGultekinOz çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.12.2018 Son online zamanı: 27.12.2018

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    2
    Kalan
    3
    Akın bey merhaba,
    yukarıdaki mesajınızda eski bir çikolatacı olduğunuzu belirtmişsiniz. rica etsem elinizde çikolata proses tehlike analizine ait örnek doküman var ise paylaşır mısınız?


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Unlu Mamuller için Tehlike Analiz Planı, HACCP Planı, O-ÖGP
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan irfankyz
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 06.06.2018, 13:54
  2. Op-ÖGP Planı ve HACCP Planı farkı nedir?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan elit
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 08.06.2013, 07:47
  3. Çikolata Ve Çikolata Kaplı Ürünlerde Üretim Hataları
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan hea
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.02.2013, 20:57
  4. Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.08.2012, 09:59
  5. çikolata haccp planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan karagüzel
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 04.03.2009, 11:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed