2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    krhn çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.11.2008 Son online zamanı: 02.05.2020

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Çikolata ve Çikolata Ürünlerinde Kullanılan Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri


    İçindekiler
    Özet……………………………………………………………………………………. 2
    Abstract……………………………………………………………………………….. 2
    Giriş…………………………………………………………………………………… 3
    Kakao Çekirdeğinin Keşfi…………………………………………………………… 4
    1.Kakao……………………………………………………………………………….. 5
    1.1.Kakao çekirdeğinde olması gereken özellikler…………………………………. 8
    1.2.Kimyasal Kompozisyonu………………………………………………………… 8
    1.3.Kimyasal İçerik…………………………………………………………………... 9
    2.Çikolata Üretiminde kullanılan Yağlar…………………………………………... 11
    2.1.Kakao Yağına Eşdeğer Yağler…………………………………………………... 11
    2.2.Palm Yağı…………………………………………………………………………. 11
    2.3.İllipe Yağı…………………………………………………………………………. 13
    2.4.Shea Yağı…………………………………………………………………………. 13
    2.5.Sal Yağı…………………………………………………………………………… 14
    2.6.Kokum Yağı………………………………………………………………………. 16
    2.7.Kakao Yağına Alternatifler……………………………………………………... 17
    2.8.Üretim ve İnterisifikasyon……………………………………………………….. 18
    3.Kakao Tohumunun İşlenmesi……………………………………………………... 19
    3.1.Fermentasyon…………………………………………………………………….. 20
    3.2.Kurutma………………………………………………………………………….. 20
    3.3.Ara Depolama……………………………………………………………………. 21
    3.4.Temizleme………………………………………………………………………… 21
    3.5.Kavurma………………………………………………………………………….. 21
    3.6.Winnowing………………………………………………………………………... 24
    3.7.Öğütme……………………………………………………………………………. 24
    3.8.Alkalileştirme……………………………………………………………………... 25
    3.9.Kakao Tozu……………………………………………………………………….. 27
    3.10.Depolama………………………………………………………………………… 27
    4.Çikolata……………………………………………………………………………… 29
    4.1.Üretim Basamakları……………………………………………………………… 29
    4.1.1.Karıştırma………………………………………………………………………. 29
    4.1.2.Refining………………………………………………………………………….. 30
    4.1.3.Konçlama………………………………………………………………………... 31
    4.1.4.Depolama………………………………………………………………………... 32
    4.1.5.Temperleme……………………………………………………………………... 33
    4.1.6.Kalıplama………………………………………………………………………... 34
    4.1.7.Paketleme………………………………………………………………………... 35
    5.Gofret İmalat……………………………………………………………………….. 37
    5.1.Hamur Odası……………………………………………………………………… 37
    5.2.Gofret Tabaka İmalat……………………………………………………………. 37
    5.3.Gofret Sıvama-Kaplama…………………………………………………………. 38
    5.4.Gofret Paketleme…………………………………………………………………. 39
    6.Chokella Üretimi……………………………………………………………………. 42
    6.1.Chokella Üretim Basamakları…………………………………………………… 42
    7.Referans……………………………………………………………………………... 45


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 779.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 127 Kez





    sahdarms, yusufcukur, mithatt ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  2. #2
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. baharatlarda fiziksel ve kimyasal ve mikrobıyolojik özellikleri
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan leman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.06.2016, 08:26
  2. Makarnanın fiziksel ve kimyasal özellikleri(ingilizce)
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ysmngok
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2012, 16:10
  3. Ş.Urfa Yöresindeki Pekmezlerin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.08.2011, 20:24
  4. Domates ve Biber Salçasının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.10.2009, 09:13
  5. Içme sularinin fiziksel ve kimyasal özellikleri
    Karışık forum içinde, yazan lsfahmet
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.05.2009, 12:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed