5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07

    Mesajları
    2419
    Konuları
    515
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    8
    Kalan
    7205

    Standart Çilek soslu profiterol

    Çilek soslu profiterol

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk

    Malzemeler:
    35-40 adet için

    Hamur malzemesi
    1 çay bardağı margarin
    3 yumurta
    1 su bardağı un
    1 su bardağı su
    Krema için
    5 yumurta sarısı
    1.5 kahve fincanı tozşeker
    1 kahve fincanı un
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı süt kreması
    1 portakal
    Üzeri için
    1 kahve fincanı çilek sosu
    Hazırlanışı:
    * Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun.

    * Hamuru derin bir kaseye alın. Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın. (Yaklaşık 40 top olacaktır.) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın. Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın.

    * Portakalın kabuğunu rendeleyin. Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın. Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın.

    * Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin. İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin. Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yrd. Doç. Dr. Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    1862
    Konuları
    209
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    0
    Kalan
    322

    Standart Cevap: Çilek soslu profiterol

    başlığı görünce ağzım sulandı
    biri yapsada yesek

  3. #3
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    23 Feb 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    794
    Konuları
    130
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    263
    Harcanan
    0
    Kalan
    263

    Standart RE: Çilek soslu profiterol

    Çikolata sosluyu tercih ederim ki bugün yedim de

    Yalancı Profiterol
    Malzemeler:
    1 kahve fincanı rendelenmiş bitter çikolata
    1 paket bitter çikolata dört bardak süt
    1 kahve fincanı kıyılmış şam fıstığı
    1 paket çikolatalı puding
    1 adet paskalya çöreği
    1 paket krema


    Yapılışı:
    Hazır pudingi sütle kaynatın ve içine iri parçalara böldüğünüz paskalya çöreğini atıp on beş-yirmi dakika kadar pişirin. Servis tabağına alınırken içine fıstıkları ilave edin. Bir kahve cezvesinde yarım fincan su ile kaynattığınız çikolatayı çörekli puddingin üzerine dökün. Soğuduğunda üzerini buzdolabında iki gün beklettiğiniz krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın

  4. #4
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    17 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    375
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Çilek soslu profiterol

    su yalancılr olmasa halımız nolcakmıs yaa
    yalancı tavuk gogsu yalancı tıremusu yalancı su boregı .....

  5. #5
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07

    Mesajları
    3367
    Konuları
    892
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    0
    Kalan
    8614

    Standart RE: Çilek soslu profiterol

    çikolatacı hocam çilekliyi netcen

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Çilek Reçelinin Üretim Aşamaları
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan cbu2004
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 07-10-2008, 10:42
  2. Çilek Reçeli Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-04-2008, 18:22
  3. çilek ve çilekli tarifler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10-09-2007, 15:30
  4. Baharat Yoğurt Soslu Izgara Tabağı
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 07-09-2007, 12:20
  5. Çilek yiyin, sağlıklı kalın
    SAĞLIK forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 29-05-2007, 23:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed