5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen pttszey

Konu: Depolama Talimatı

  1. #1
    pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pttszey çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.07.2008 Son online zamanı: 29.07.2019

    Mesajları
    331
    Konuları
    87
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Thumbs up Depolama Talimatı

    GIDA GRUPLARI
    1.GRUP : ET VE ET ÜRÜNLERİ
    2.GRUP : SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
    3.GRUP : TAVUK VE KANATLILAR
    4.GRUP : ŞARKÜTERİÜRÜNLER
    5.GRUP: DONDURULMUŞ GIDALAR
    6.GRUP : SEBZE VE MEYVELER
    7.GRUP : YUMURTA
    8.GRUP : KURU GIDA ÜRÜNLERİ
    9.GRUP : MUTFAK TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ GIDALAR

    Mutfakta kullanılan ürünler için 2 cins etiket kullanılır.
    TEDARİKÇİ FİRMA :
    ETİKETİ HAZIRLAYAN:
    ÜRÜN ADI:
    DGT-AT/ÜT:
    SKT:
    SAAT:

    A: Ürün Etiketi (Beyaz etiket)
    1) Mutfak tarafından hazırlanan ürünler,
    2) Üzerinde İmal ve Son Kullanma Tarihi olmayan (sebze, meyve vs)
    3) ÜRÜN:

    TARİH:

    Ambalajı açılan ürünler,
    için beyaz etiketler (Ürün Etiketi) kullanılır.


    B: Kabul Edilemez Etiketi (Kırmızı)
    Tüm uygunsuzluğu tespit edilmiş ürünler için kırmızı “Kabul Edilemez” etiketi kullanılır.


    İşime yaramadı diyeni Allah taş yapar (;

    Devamı...

    Dosya Türü : doc

    Dosya Şifresi :www.forumfood.net


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 334.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 119 Kez





    onrkocademir bunu beğendi.

  2. #2
    ecege çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.09.2009 Son online zamanı: 25.05.2013

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Bilgi paylasımı için tesekkurler.
    Ben birşey sormak istiyorum.

    Depo sıcaklıkları herhangi bir mevzuatta veya kodekste belirtilmişmidir?
    Yani bu değerler yasal limitlermidir?


  3. #3
    pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pttszey çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.07.2008 Son online zamanı: 29.07.2019

    Mesajları
    331
    Konuları
    87
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101
    Ecege selam;
    Depoladığın ürünün ne gibi biyolojik riskle karşı karşıya olduğunu bilmen lazım. Bu da tüm mikrobiyoloji derslerinde gördüğümüz bir şey.

    Mesela et ve et ürünlerinin mikroflorasında bulunan patojenlerden önemli olanlar; C. jejuni, Yersinia enterocolitica, Salmonella türleri, Cl.perfringens, S. aureus ve E.coli. Bunlara göre kendini ayarlayacaksın; gelişmelerini önleyecek bir sıcaklıkta depolayacaksın. Bu da, ya -18 C derece ya da en fazla +4 C derece olacak.

    Sebzeler için en riskli grup küfler. Onlar da +8 C derecenin üstünü buldular mı coşarlar.

    Yasalar ya da mevzuatta var mı bilmem bu dereceler ama hangi ürüne hangi mikroorganizmanın zarar verdiğini bilirsen, depolama işlemini kolay yaparsın.


  4. #4
    basaranburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    basaranburhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.08.2009 Son online zamanı: 22.06.2015

    Mesajları
    43
    Konuları
    12
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    773
    Harcanan
    0
    Kalan
    773
    Riskli ürün gruplarına ait (pekçoğu) depolama sıcaklıkları Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin ilgili ürün tebliğinde yazılıdır.

    www.kkgm.gov.tr


  5. #5
    ecege çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.09.2009 Son online zamanı: 25.05.2013

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Cok tesekkur ediyorum arkadaslar..
    Bu arada ben makina Mühendisiyim. :-)

    Ama Bulunduğum işletmede Haccp alt yapısın kurmaya çalısıyorum


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Depolama ve Sıcaklık Talimatı
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan oziluk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.02.2019, 07:17
  2. Catering için Depolama Talimatı ve Sıcaklıkları
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan selenakkuzu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.06.2017, 15:51
  3. raf ömrü ve depolama talimatı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan phryne
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.06.2008, 10:05
  4. dondurulmuş ürünlerde depolama ve sevkiyat talimatı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan bgmsl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.04.2008, 09:00

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed