Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 30 arası
  1. #21
    yekruye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yekruye çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.05.2007 Son online zamanı: 28.04.2014

    Mesajları
    109
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart RE: Cevap: DİPLOMALI AŞÇIYIZ

    Alıntı talas9001 Nickli Üyeden Alıntı

    keşke diplomalı aşçı olabilsek
    bu espiriyi yapanlar aşçılığın türkiyede ve dünyada ne kadar geçerli bir meslek olduğunu bilmiyolar heralde alınanlarda iyi bir işçının ne kadar itibar gördüğünü ve kazancının ne kadar fazla olduğunu bilmiyorlardır heralde mesleki teçrübelerime dayanarak söylüyorum iyi bir aşçı olabilmek o kadar zor ki hele birde diploması varsa genel müdürle eş değer........ şu anada benim çalıştığım şirketteki aşçının geliri fiyat alarak söylemeyeyim bir mühendisin 5 katı......
    çok doğru aslında kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş
    bu da o hesap isteyen istediğini desin boşverin arkadaşlar......






  2. #22
    fatihalt çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2007 Son online zamanı: 18.11.2011

    Mesajları
    1924
    Konuları
    184
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    ya bi kere can boğazdan geçiyor dimi arkadaşlar..........


  3. #23
    gizem çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 20.06.2013

    Mesajları
    16
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    270
    Harcanan
    0
    Kalan
    270
    Alıntı talas9001 Nickli Üyeden Alıntı

    keşke diplomalı aşçı olabilsek
    bu espiriyi yapanlar aşçılığın türkiyede ve dünyada ne kadar geçerli bir meslek olduğunu bilmiyolar heralde alınanlarda iyi bir işçının ne kadar itibar gördüğünü ve kazancının ne kadar fazla olduğunu bilmiyorlardır heralde mesleki teçrübelerime dayanarak söylüyorum iyi bir aşçı olabilmek o kadar zor ki hele birde diploması varsa genel müdürle eş değer........ şu anada benim çalıştığım şirketteki aşçının geliri fiyat alarak söylemeyeyim bir mühendisin 5 katı......
    yınede ınsan kendı bolumuyle anılmak ıstıyor bence. ne gerek var aşcı ıbaresıne.Emınım hıckımse meslegının carpıtılmasından hoslanmaz.Anlatmaya calıstıgımız bu yoksa ascılara saygı duyuyoruz.Ama ascılıkla gıda muhendıslıgı arasında derın bır fark var.Benzetılınce de trajı komık hıkayelere donusuyo ıste.Zaten en az para alan muhendısler gıda muhendıslerı


  4. #24
    glen çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.06.2007 Son online zamanı: 27.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    38
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    valla okuldayken başka bölümden arkadaşlarım hep derslerimizle dalga geçer dururdu.
    yok süt nasıl bulgur nasıl ekmek nasıl derlerdiii oysa biz onların teknolojilerini öğreniyorduk di mi ama


  5. #25
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    size kimse bizi artık zayıflatırsın diyetisyen hanım demedimi aaa eksiklik olmuş bak


  6. #26
    emotion_83 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 14.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    evt evt banada cok kısı soyluyor ne yıyelım zayıflamk ıcın dıe
    kelın merhemı olsa kendı basına surer


  7. #27
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı emotion_83 Nickli Üyeden Alıntı

    evt evt banada cok kısı soyluyor ne yıyelım zayıflamk ıcın dıe
    kelın merhemı olsa kendı basına surer


  8. #28
    stumpforte çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.04.2007 Son online zamanı: 03.06.2012

    Mesajları
    19
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Yazılanların çoğu belki gayri ciddi ve şaka niyetine yazılmış ama, biz olayı bu şekilde baside indirgediğimiz sürece durum pek de değişmeyecek...
    Bizler gıdacı, değil "Gıda Mühendisi" yiz, her ne kadar dışarıdaki insanlar bizim ne yaptığımızı tam olarak bilemeselerde! Ya anlamak istemiyorlar ya da biz anlatamıyoruz bunu...
    Bir aşçıbaşı mühendisten 5 kat daha fazla para alıyor, peki neden? Aşçı işletmeye çok ciddi bir girdi sağlıyor ve müşteriler damak tadına uygun olduğu için burayı tercih ediyor, ve ister istemez işletme sahibi, elindeki bu değeri kaybetmemek için kesenin ağzını açıyor. Peki işletmedeki yemeğin lezzeti dışındaki herşeyden sorumlu yönetici arkadaşım ne yapıyor? Cevap yok ya da çok sınırlı...
    İşinde usta olmuş insanlara kesinlikle lafım yok, ama biz mesleğimize sahip çıkmadığımız sürece bu şekilde kalacağız. Bir kaç sene öncesine kadar geleceği olmayan meslek sahipleri arasında gösterilen Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler bile bizden daha revaçtalar ki Diyetisyenler neredeyse ilah olmuş durumda!..
    Dikkat ettiniz mi bilmem sorumlu yöneticilik olayı çıktıktan sonra bu hale geldi durum. Tamam belki yeni iş alanları sağladı ama götürüleri getirilerinden çok fazla!
    Aşçılık ve mühendislik çok ayrı kavramlar. Bu iki meslek grubu durum gereği ortak çalışma durumunda olabilir ama asla birbirlerinin yaptıklarını yapamazlar. Ki bunları biz zaten biliyoruz. Ama dışarıdakilere bunu anlatamıyor ya da gösteremiyorsak tek kabahatli bizleriz! Hiç kimse işvereni ya da çevresindeki insanları suçlamasın! Bir mühendislik sıfatı ancak bu kadar baside indirgenebilir, durumumuz çok vahim arkadaşlar...

    not: Bunları yazarken yıkıcı değil yapıcı olmak istediğimi belirtmeliyim, istemeden de olsa içinizden bazılarının tepkisine neden olacak cümleler sarfettiysem, kusuruma bakmayın ama bu konuda ne yazık ki tepkisiz kalamıyorum...
    Hakan Açıl
    Gıda Mühendisi


  9. #29
    fsahmurat çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.06.2007 Son online zamanı: 11.07.2018

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    3
    Kalan
    2
    valla senelerce bende senelerce insanlara ahci olmadigimi anlatmaya calistim. tam artik cevremde herkes anladi ya da biktilar artik ne is yapar gidacilar demekten.. amerikaya geldim burda da ayni kabus basladi 'food engineer' diyorum isin ne dediklerinde nasil yani yemek mi yapiyosun diyolar ilk 'food processing engineer' dedim belki daha kolay anlarlar diye o da olmadi.. en son biri 'nasi yani boyle elmayi aliyosun cilegi aliyosun ikisinden elma cilek arasi yeni bisey mi gelistiriyosun' dedi kabus gibi.. artik 'yok elmadan elma suyu yapiyorum' dedim.. simdi karar verdim food scientistim diyecem..


  10. #30
    stumpforte çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.04.2007 Son online zamanı: 03.06.2012

    Mesajları
    19
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Evet haklısınız çoğu ülkede "Food Engineer" diye bir kavram yok, bu yüzden "Food Scientist" terimi çok da yanlış değil bizim mesleğimiz için. Tam karşılığı mı, bunu tartışmak lazım ama...
    Gıda Bilimci ya da mühendisi... Bunlar belki birbirlerini karşılayan terimler olabilir nihayetinde bir çok ülkede bizimle aynı/paralel pozisyonlarda görev alıyor gıda bilimciler.
    Ama aşçılık ve hatta diyetisyenlik mevzu bahis oldu mu, burda şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Yalnızzz, çok süper yemek yaparım diyen mühendis arkadaşlar olabilir tabi, bu da ilgi ve mezihet meselesi, sadece evlerindeki mutfaklarda sınırlı kalması şartı ile ama :)


Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Diplomalı İşsizler Ordusu
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2013, 16:53
  2. Diplomalı İşsizler Ordusu
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2013, 14:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed