1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    olcaygbs çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.12.2015 Son online zamanı: 05.04.2017

    Mesajları
    9
    Konuları
    7
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Question Doğal Renklendirici Karmin

    : Doğal Renklendirici Karmin
    : Word
    : .......

    RENKLENDİRİCİLER VE SINIFLANDIRILMASI

    Cisimlerde renk, ışığın spektral dağılımına bağlı olarak ortaya çıkan bir görünüş olgusudur. Gıdaların insanları cezp eden ilk özelliği rengidir. Gıdalarda görünüş özelliklerinden söz edilirken, boya kavramının renk ile karıştırılmaması gerekir. Boya bir bileşiğin adı iken renk göz yoluyla elde edilen olgusudur. Gıdaların edilen duyusal etkinin adıdır. Bir gıda ile ilgili ilk izlenim görseldir ve gıdanın tercih edilmesi onun renginin kabul veya ret edilmesine bağlıdır. Bu alanda yapılan pek çok çalışma renk ile lezzet arasında pozitif yönde bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

    Uluslararası Gıda Kodeks Komisyonu renklendiricileri gıdanın rengini düzelten veya renk vermek amacıyla katılan madde olarak tanımlamaktadır. Renk verme özelliğine sahip pek çok madde kimyasal yapılarındaki farklılık nedeniyle farklı fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal özelliklere sahiptirler ve bu özellikler onların hangi tip ürünlerde ve hangi amaçla ne şekilde kullanılacaklarını belirlemektedir. Doğal kaynaklı renk maddelerinin birçok fiziksel ve kimyasal etkilere karşı stabilitelerinin düşük olması nedeniyle gıdalarda kullanılmalarında bazı problemler yaşanmaktadır. Görülen problemlerden dolayı sentetik renk maddeleri kullanımı daha ön plana çıkmış ve çok sayıda sentetik renklendiriciler üretilmiştir. Sentetik renk maddeleri daha kolay, ucuz ve daha hızlı üretilmektedir.

    Renklendiriciler elde ediliş şekillerine göre; Doğal Renklendiriciler ve Yapay Renklendiriciler olmak üzere iki temel grup altında toplanabilmektedir. Burada söz konusu olan karmin (E120) doğal renklendiriciler sınıfına girmektedir.

    19. yüzyıl sonlarına doğru Alizarin gibi sentetik pigment ve boyaların geliştirilmesiyle, doğal boyaların üretimi azalmıştır. Ancak sentetik katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri araştırıldıkça, karmin gibi doğal boya maddelerinin hem kullanımı artmış hem de üretimi yeniden karlı bir iş halini almıştır. Günümüzdeki eğilim ise, yapay boyaların, doğal boyalar ile yer değiştirilmesini sağlamaktır .


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 390.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (29.01.2016 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Karmin Üretimi ve Kullanım Alanları
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan busRAp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.10.2016, 14:46
  2. Yorum: 1
    Son Mesaj: 21.07.2013, 18:26
  3. Koşineal (Kırmızı boya), Karmin, Karminik asit (E120)
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 29.12.2012, 12:32
  4. Gıdalarda Kullanılan Dogal Renklendiricilerden Karmin
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan scarfe
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2011, 12:11
  5. Renklendirici Maddelerin Sınıflandırılması
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan immortal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2008, 04:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed