1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    nietzsche1994 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nietzsche1994 çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.04.2009 Son online zamanı: 03.05.2016

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Domates ve Biber Salçasında Kalite Özellikleri

    : Domates ve Biber Salçasında Kalite Özellikleri
    : Pdf-Ppt
    : .......

    SALÇA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ


    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ...iii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. .......................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ–1 .................................................. ......................................3
    1. HAM MADDEYİ HAZIRLAMA......................................... ...................................3
    1.1.Salça .................................................. .................................................. ...............3
    1.2. Salça Ham maddesi .................................................. .........................................4
    1.2.1. Domates ve Özellikleri....................................... ........................................4
    1.2.2. Biber ve Özellikleri .................................................. ..................................5
    1.3. Biber ve Domatese Uygulanan Ön İşlemler.......................................... ............7
    UYGULAMA FALİYETİ.......................................... ............................................13
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................15
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ....................................18
    2. PULP ELDESİ (PARÇALANMIŞ DOMATES ELDE ETME)............................18
    2.1. Domatesi Salçaya İşleme Çeşitleri......................................... .........................20
    2.1.1. Sıcak İşleme .................................................. ...........................................20
    2.1.2. Soğuk İşleme .................................................. ..........................................21
    2.2. Domates Parçalama Makineleri .................................................. ....................21
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................22
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................24
    ÖĞRENME FAALİYETİ–3 .................................................. ....................................26
    3. KONSANTRE ETME.............................................. ..............................................26
    3.1. Konsantre ve Koyulaştırma İşleminde Kullanılan Araçlar .............................27
    3.1.1. Bull ve Çalışma Sistemi .................................................. .........................27
    3.1.2.Evaporatör.................................. .................................................. ............28
    3.2. Koyulaştırma ve Konsantre Ünitelerinin Basit Bakım, Onarım ve Temizliği 29
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................31
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................32
    ÖĞRENME FAALİYETİ–4 .................................................. ....................................34
    4. DOLUM .................................................. .................................................. .............34
    4.1. Ambalaj Çeşitleri......................................... .................................................. ..35
    4.2. Dolum Yapma .................................................. ...............................................35
    4.2.1. Sıcak Dolum............................................. ................................................35
    4.2.2. Aseptik Dolum .................................................. .......................................35
    4.3. Kapama............................................ .................................................. ..............40
    4.5. Pastörizasyon..................................... .................................................. ............41
    4.6. Soğutma........................................... .................................................. ..............42
    4.7. Ambalajı Kurutma........................................... ................................................42
    4.8. Etiket Çeşitleri ve Etiketleme........................................ ..................................43
    4.9. Paketleme .................................................. .................................................. ....44
    4.10. Depolama .................................................. .................................................. ..44
    4.11. Dolum Sırasında Kullanılan Sistemlerin Bakım ve Onarımı........................44
    4.12. Salça Üretim Akım Şeması .................................................. .........................46
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................47
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................49
    ÖĞRENME FAALİYETİ–5 .................................................. ....................................53
    5. KETÇAP .................................................. .................................................. ............53
    5.1. Ketçap Reçetesi.......................................... .................................................. ...54
    5.1.1. Salça .................................................. .................................................. .....54
    5.1.2. Baharatlar .................................................. ...............................................55
    5.1.3. Soğan ve sarımsak.......................................... ..........................................56
    5.1.4. Tuz ve Şeker............................................. ................................................57
    5.1.5. Sirke .................................................. .................................................. .....57
    5.1.6. Katkı Maddeleri......................................... ...............................................57
    5.2. Ketçap Üretim Akım Şeması............................................ ...............................57
    5.3. Ketçapın Pişirilmesi .................................................. ......................................59
    5.4. Ketçap Ambalaj Çeşitleri .................................................. ..............................60
    5.4.1. Ambalaj Malzemelerinin Sterilizasyonu.................................... ..............61
    5.5. Sıcak Dolum............................................. .................................................. .....61
    5.6. Ambalaja Uygun Kapama .................................................. .............................62
    5.7. Etiketleme........................................ .................................................. ..............62
    5.7.1. Etiket Bilgisi........................................... .................................................. 63
    5.7.2. Etiket Çeşitleri......................................... .................................................6 4
    5.8. Kolileme .................................................. .................................................. ......64
    5.9. Depolama .................................................. .................................................. ....64
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................65
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................68
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ................................72
    CEVAP ANAHTARLARI....................................... .................................................. 74
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. .................77


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 8.36 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 36 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (13.04.2015 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. domates salçasında tehlike analizi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sümay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.04.2015, 15:41
  2. domates salçasında yapılan analizler
    Karışık forum içinde, yazan sibelcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.02.2011, 12:01
  3. domates salçasında kalite kriterleri
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ay_dil
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.08.2010, 16:48
  4. Domates ve Biber Salçasının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.10.2009, 09:13
  5. Domates Salçasında Kül Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.08.2007, 02:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed