1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen destroyer

Konu: Dondurma Yapımında Kullanılan Katkı Maddeleri ve Özellikleri

  1. #1
    destroyer çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.02.2012 Son online zamanı: 29.06.2014

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Dondurma Yapımında Kullanılan Katkı Maddeleri ve Özellikleri

    : Dondurma Yapımında Kullanılan Katkı Maddeleri ve Özellikleri
    : Ppt
    : .......

    Dondurma yapımında kullanılan hammaddeler; süt yağı, yağsız kuru madde kaynakları (yağsız süt tozu veya kondanse süt), şeker, stabilizatörler ve emülgatörler olarak sayılabilir. Kullanılan yardımcı maddeler ise aroma ve renk veren maddeler, kuruyemişler vb. dir.

    STABİLİZATÖRLER

    Dondurma miksinde serbest suyu bağlayarak, jel yapısını koruyan stabilizatörlerin dondurma yapısında önemli etkileri bulunmaktadır. Bunlar;
    Kıvam artırarak yapıyı düzeltmek
    Dondurmanın erimesini geciktirmek
    Dondurmanın dilde homojen bir şekilde erimesini sağlamak
    Daha fazla hacim artışı sağlamak
    Büyük buz kristalleri oluşumunu önlemek
    Pıhtılaşmayı engellemek
    Havanın miske nüfuz etmesini kolaylaştırmak


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.28 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 72 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (19.02.2012 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmekte Kullanılan Katkı Maddeleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan hilalkeles_08
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.11.2013, 23:39
  2. Ette kullanılan katkı maddeleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Korozif
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2011, 15:27
  3. Et Sektöründe Kullanılan Katkı Maddeleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.04.2010, 16:37
  4. Ekmek yapımında kullanılan bazı katkı maddeleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan makber
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 17.12.2008, 14:32
  5. süt ürünlerinde kullanılan bazı katkı maddeleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan tekdem
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 20.02.2008, 08:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed