1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    foodman21 çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2020 Son online zamanı: 03.03.2021

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    5
    Kalan
    100

    Lightbulb Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenler

    : Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
    : Pdf
    : Müge Hendek Ertop, Hakiye Etgü, Mehmet Hayta

    Özet
    Fırıncılık ürünleri pazarında dondurulmuş hamur kullanımı ve dondurulmuş ürünlere olan talep tüm dünyada giderek artmaktadır. Tüketici ihtiyaç ve eğilimleri zaman içinde değişiklikler gösterse de, fırıncılık ürünleri satın alınırken göz önüne alınan en önemli faktör hala ürünün tazeliğidir. Kısa bir muamele veya ısıl işlemle bu ürünlerin tüketime hazır hale gelmesi ve depolama sürelerinin uzun olması bu artışta etkili olmuştur. Ancak henüz tam olarak çözülemeyen temel sorun dondurarak depolamaya bağlı olarak meydana gelen kalite kayıplarıdır. Kaliteyi bozan en önemli etkenler maya aktivitesinin ve hamur gluten yapısının donma ile zarar görmesidir. Dondurma prosesi ve dondurarak depolama sürecinin olumsuz etkilerinin giderilmesinde optimum proses ve depolama koşullarının belirlenmesi konusunda yapılan çalışmaların yanı sıra kullanılan formül bileşenlerinin fonksiyonlarının da çok önemli olduğu yapılan çalışmalarla belirlenmiştir. Bu çalışmada dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesi üzerine formül bileşenlerinin etkileri üzerinde durulmuştur.
    Anahtar kelimeler: Dondurulmuş hamur, ekmek katkı maddeleri, dondurulmuş hamur kalitesi


    THE IMPACTS OF FORMULATION COMPONENTS ON IMPROVEMENT OF FROZEN BREAD DOUGH AND FINAL PRODUCT QUALITY
    Abstract
    In the bakery products market, the use of frozen dough and the demand to frozen products are increasing change over the world. Although consumer needs and trends changes over time, when purchasing bakery products, the most important factor that should be taken into consideration is still the product freshness. To become ready for consumption of these products with a short treatment or heat treatment have been effective for the increase in demand of them. However, the main problem that has not been still solved is loss of quality that occurs during the frozen storage. The most important factors that deteriorate the quality are damage of yeast and dough gluten network during frozen storage. Besides determination of optimum process and storage conditions, the functions of ingredients that used are also very important to eliminate undesirable effects of freezing and frozen storage process that has been determined in related studies. In this study, the effects of components of the formulation were evaluated for the frozen bread dough and its final product quality.
    Keywords: Frozen dough, bread making ingredients, frozen dough quality

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 129.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.04.2021 Saat 15:35 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmek Hamuru Hazırlama
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan selocan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.06.2012, 12:25
  2. Ekmek Hamuru (Bread Dough Mixing) - Temel İşlemler
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan tugcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.02.2012, 00:17
  3. Ekmek Çeşitleri Ürün İçerikleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan atakan038
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.05.2010, 12:22
  4. Salamuradan dondurulmus gıdaya
    Tezler forum içinde, yazan apokalipse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2009, 10:48
  5. Dondurulmus gıda sektörü
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.02.2008, 21:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed