1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    haytav çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.05.2009 Son online zamanı: 29.05.2009

    Mesajları
    13
    Konuları
    12
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    0
    Kalan
    505

    Standart Dondurulmuş kolyoz balıklarında lipid oksidasyonu üzerine

    Özet:

    Kolyozun lipid oksidasyonuna ve diğer bazı kalite özelliklerine askorbik asit (AA), butillendirilmiş hidroksitoluen (BHT), butillendirilmiş hidroksianizol (BHA) ve BHT/BHA karışımı ile glazelemenin, vakumlu ve vakumsuz ambalajlamanın etkisi, -18°C'de 10 aylık depolama süresince belirlenmiştir.

    Kolyozun rutubet, toplam lipid (TL), protein ve kül miktarlarına glazeleme ve vakum ambalajlama etkili olmuş, glazelenerek vakum ambalajlanan örneklerde 10 aylık depolama süresince rutubet kaybı engellenmiş ve TL, protein ve kül miktarları da değişmemiştir. Kolyozun pH değerleri ve trimetilamin-azotu (TMA-N) miktarları, gerek vakum ambalajsız, gerekse vakum ambalajlı glazeli grupların hiçbirinde bozulma sınırlarına ulaşmamıştır.
    Kolyozdaki lipid oksidasyonunu geciktirmede antioksidanlaria glazeleme etkili olmuş, vakum ambalajlama ise bu etkiyi artırmıştır. Vakum ambalajlı ve vakum ambalajsız antioksidanlaria glazeli grupların tiyobarbiturik asit reaktif maddesi (TBARM), peroksit ve dien konjugasyonu (DK) değerleri, vakum ambalajsız kontrol grubundan az bulunmuştur (P<0.01). Kolyozun TBARM ve peroksit değerleri, en az vakum ambalajlı BHT, BHA ve BHT/BHA antioksidanlarını içeren gruplarda belirlenirken, DK değerleri, antioksidanlaria glazeli vakum ambalajlı ve vakum ambalajsız grupların hepsinde vakum ambalajsız kontrolden az olmuştur (P<0.01). Antioksidanlaria glazeleme depolama süresince serbest yağ asitleri (SYA) birikimini azaltırken, en etkili antioksidanlar, BHT ve BHT/BHA karışımı olmuş, vakum ambalajlama ise SYA oluşumu üzerine etkili olmamıştır (P>0.01). Kolyozun polien değeri üzerine antioksidanlaria glazeleme etkili olurken (P<0.01), antioksidanlar arasında fark olmamıştır (P>0.01). Kolyozda lipid oksidasyonunu geciktirmede antioksidanlaria glazeli grupların vakum ambalajlanması kimyasal analizlerde etkili bulunurken, duyusal özellikleri olumsuz etkilemiş ve vakum ambalajsız antioksidanlı gruplar lezzet, tekstür ve genel beğeni yönlerinden beğenilirken, vakum ambalajlı AA-G, BHT-G ve BHA-G gruplar genel beğeni yönünden reddedilmişlerdir.

    Kolyozda -18°C'de 10 ay depolama süresince lipid oksidasyonunu geciktirmede en etkili antioksidanlar BHT ve BHT/BHA karışımıdır. Vakum ambalajlama lipid oksidasyonunu geciktirmiş fakat, antioksidanlaria glazeli grupların duyusal özelliklerini olumsuz etkilemiştir.

    ANAHTAR KELİMELER :
    Dondurulmuş kolyoz, depolama süresi, lipid oksidasyonu, antioksidanlar; askorbik asit, butillendirilmiş hidroksitoluen, butillendirilmiş hidroksianizol, glazeleme, vakum ambalajlama



    Dosya Türü : pdf

    Dosya Şifresi :www.forumfood.net


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 4.60 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.09.2012, 13:58
  2. Lipit Oksidasyonu
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ümransidal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.12.2011, 11:46
  3. Dondurulmuş Gıda Üzerine ISO 22.000 Dökümanları
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan CEM1981
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 15.05.2011, 23:25
  4. Piliç Etlerinde Lipid Oksidasyonu Sonucu Oluºan Malonaldehit (MA)
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 26.09.2007, 22:49
  5. Dondurulmuş Ekmek Hamurlarında Hidrokolloidlerin Kalite Üzerine Etkileri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.08.2007, 09:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed