7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    zuhalgıda çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.11.2010 Son online zamanı: 19.12.2017

    Mesajları
    35
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Smile e 920 sistein gıda katkı maddesinin kullanımı ve kaynağı?

    merhabalar e 920 isimli sistein gıda katkı maddesinin helal sertifikalı üretimi veya satışı mevcut mudur? eskiden hayvansal kaynaklı olduğu bilinen bu maddenin son günlerde biyoteknolojik yöntemlerle bakterilerden sentezlenebildiği bilgisi bazı sitelerde mevcut fakat bu koşullarda üretilen ürünün satışı nerden sağlanıyor merak ediyorum ????






  2. #2
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    bu ürünün (L-sistein) kaynağı bir çok internet sitesinde araştırdığınızde domuz kılı olduğu söyleniyor.ben kaz tüyünden elde edilenini bulmuştum sertifikasıda var. anladığım kadarıyla yufkalarda açılmada bir probleminiz var. hangi firmaydı hatırlayamadım ABP olabilir.


  3. #3
    zuhalgıda çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.11.2010 Son online zamanı: 19.12.2017

    Mesajları
    35
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170
    doğru hatırlamışsınız ergutay bey firmayla görüştüm satışları mevcutmuş özelliklerini inceleyeceğim birazdan teşekkürler


  4. #4
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    numune isteyin, deneme yapın bence....

    kokusu çok kötüdür ve oksitlenmemesi gerekir.kullanımı çok düşüktür. pahalıdır. yağ oranı artırılabilir.


  5. #5
    zuhalgıda çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.11.2010 Son online zamanı: 19.12.2017

    Mesajları
    35
    Konuları
    12
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170
    Sisteinin kaz tüyünden yapıldığına dair bir kaç firmanın (ABP) sertifikaları mevcut ama helal gıda kapsamına girmiyor bu madde.Gimdes ile bir görüşme yaptım ve helal gıda sertifikası ve kosher belgesi mevcut bir çin firmasının bu maddeyi ürettiğini öğrendim. WUHAN GRAND HOYO firmanın ismi.İlgilenenlerle bu bilgiyi paylaşmak istedim .
    kolay gelsin...


  6. #6
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    paylaşımınız için teşekkür ederiz. zuhal hanım..umarım L-sistein ile açılma problemini çözersiniz.aslında oksitlenmenin tam tersi indirgenmeye yoğunlaşmanız lazım indirgen maddelerle deneme yapmalısınız.L-sistein de indirgen bir madde olduğundan işe yarar. c vitamini havasız ortamda indirgenme yapar.indirgen maddeler hamurun salmasını daha iyi açılmasını sağlayacaktır.saf maya adana ceyhan tesislerini gezmiştim, amasyadaki katkı grubu fabrikasında maya içindeki glutation indirgen maddesini saf olarak üretiyorlar çizimleride var hamuru bir miktar rahatlatıyor isterseniz bir numune isteyin.normalde glutation buğdaydaki aleuronda da varmış adem ergül hocam söylemişti. hamurun belli bir dinlendirme sonucu daha iyi açılması bundan olabilir. iyi çalışmalar dilerim.


  7. #7
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    Sodyum meta bİ sÜlfİt de ayni İŞİ gÖrÜyor bİr deneyİn İstersenİz.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda maddesinin günde ne kadar tüketilmesi gerektiği
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan webdestek
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 15.12.2020, 12:31
  2. gıdalarda gıda katkı maddelerinde ve gıda enzimlerinde kullanılan gıda katkı maddeler
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2012, 11:23
  3. Ekmekteki katkı maddesinin etiket örneği-Yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan zeyneppp
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 01.02.2010, 19:59
  4. Un sanayisinde katkı kullanımı
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan okyanusun_sesi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2009, 12:51
  5. Fırınlarda un ve katkı kullanımı
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan alprdvc
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25.02.2008, 20:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed