1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Aydedem_toxic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aydedem_toxic çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.08.2010 Son online zamanı: 26.10.2010

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart E.coli, solmonella gibi bakteriler hakkında bilgi


    Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Aranması
    AMAÇ: Kıymadan Salmonella İzolasyonu ve Biyokimyasal Test İle Salmonella’nın doğrulanması
    TEORİK BİLGİ:
    Salmonella Enterobacteriaceae familyasına mensup olup bu familyanın genel özelliklerini taşırlar. Çubuk şeklindeki, hareketli (hareketsiz olan S. gallinarum and S. Pullorum hariç), spor oluşturmayan ve Gram (-) negatif bir bakteridir. Fakültatif anaerobik, oksidaz negatif, katalaz pozitif nitratı nitrite indirgeyen, safra tuzlarını tolere eden, halofilik olmayan, glikozu ve diğer birçok karbonhidratı ve polihidroksi alkolleri fermente ederek asit veya asit-gaz oluşturan bakterilerdir. Ancak S.typhi karbonhidratlardan hiçbir zaman gaz oluşturamaz.

    ...

    DENEY ADI : Koliform Grup/ Fekal Koliform/ E.coli Sayımı
    AMACI : Salata örneğinde koliform grup, fekal koliform, E.coli aranması.
    KURAMSAL BİLGİ:
    Koliform grup denildiğinde fakültatif anaerob, gram(-),spor oluştarmayan,35°C’de 48 saat içinde laktozdan gaz ve asit oluşturan çubuk bakteriler anlaşılır. Başlıca koliform grupları E.coli,Entereobacter cloacae ,Klebsiella pneumoniae ve Citrobacter freundii dir.
    Fekal koliformlar 44-46 °C arasında E.coli (EC) broth besiyerinde laktozu fermente ederek gaz oluşturabilen dışkı kökenli koliformdur. Citrobacter , Klebsiella ve E.coli yaygın olarak bilinen koliform bakterilerdir. Bunların en önemlisi ise E.coli’ dir.
    Enterobacter familyasına ait Gr(-),sporsuz,çubuk şeklindedir.
    Doğrudan bağırsak kökenlidir. E.coli farklı antijenik özellikleri
    ile çok sayıda suş ve serotipe ayrılmaktadır.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.09 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Et sektöründe hastalık yapan bakteriler Bilgi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan yunus_emre
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.09.2009, 05:12
  2. margarin hakkında bilgi
    Genel forum içinde, yazan cuneytsahin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.10.2008, 10:06
  3. Koliform Bakteriler ve E. coli Analizi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan toker85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.03.2008, 21:21
  4. protein hakkında bilgi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan hatice_alt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.03.2008, 19:42
  5. iso 22000 hakkında bilgi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan AHMAHOP
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2008, 11:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed