GIDA ANALİZ KALİYE VE KONTROL FİNAL
1.duyusal değerlendırmeyı tanımla
2.duyusal değerlendırme teknıklerının gıda sanayınde başarı ile kullanıldığı alanlar?
3.sonuca dayalı güveni etkileyen faktörler
4.sıralama testini acıkla formunu çiz
5.toplam kalori hesaplama değerimi örnek vererek açıkla
6.formal titrasyonu formülüyle acıkla
7.nişasta formülünü cızınız ve acıklayınız
8.mikrobiyolojik kaynaklı toksinler nelerdir?
9.hasat edilmiş ürünlerdeki peptisid kalıntı miktarına etki eden faktörler nelrerdir?
10.peptisid kalıntılarının azaltılması için uygulanan yöntemler?
11.tarımsal kalıntılar nelerdir?
12.maximum kalıntı sınırı, pratik kalıntı sınırı, amyant, biyolojik yan ömür, nitrozamin, radyoaktif ışın tanımlayınız