1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Nov 15
    Yaş
    32

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Eikosapentaenoik Asitin Biyoteknolojik Üretimi

    : Eikosapentaenoik Asitin Biyoteknolojik Üretimi
    : Word
    : .......

    Eikosapentaenoik asitin biyoteknolojik üretimi: Metabolik mühendisliğin bakış açısından

    Özet

    Eikosapentaenoik asit (EPA), insan sağlığında bir dizi önemli rol oynadığı ispatlanan bir É·3 çoklu doymamış yağ asididir. EPA geleneksel olarak balık yağından elde edilir. Ancak azalan balık populasyonları bu kaynakların sürdürülebilirliğini şüpheli hale getirir. Sonuç olarak alternatif EPA kaynakları, özellikle deniz mikroalgi, bakteri ve mantarda aranmaktadır. Bu mikroorganizmalar nispeten büyük miktarlarda yüksek kalitede EPA içerir ve bu önemli yağ asidinin birincil üreticisidir. Mikrobiyal sistemde EPA’nın teknolojik biyosentezi için iki farklı yol vardır: desatürasyon ve elongasyon yolu ile poliketid yolu. Genler, derinlemesine karaterize edilen ve farklı mikroorganizmalarda tespit edilen biyosentetik yolları etkilemiştir. Ek olarak pek çok strateji, EPA’nın yüksek verimli üreticilerini destekleyen genetik mühendisliği tarafından soy iyileştirmesinin de aralarında bulunduğu mikrobiyal fermantasyonlar ile EPA’nın ticari olarak üretimi için geliştirilmiştir. Bu araştırmada son çalışmalar, kilit sınırlamalar ve zorlukların yanısıra EPA’nın üretimi için verimli biyokatalistlerin başında gelen çeşitli mikroorganizmaların özverili metabolik mühendislik deneyimlerini özetleyeceğiz. Yeni biyolojik sistemler ve sentetik biyolojik araçlar ile moleküler biyoloji ve geleneksel biyokimyanın birleşimi, mikrobiyal üretimin büyük potansiyelini ve EPA’nın biyosentezinin daha iyi incelenmesini sağlayacaktır. Metabolik mühendislikte devam eden ilerlemeler nihai titre, üretkenlik ve EPA verimliliğini arttırmaya yardımcı olacaktır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 29,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 3 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (11-12-2015 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kostik ve asitin değeri ne olmalı?
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan ugurkayaardi
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 17-06-2015, 11:33
  2. Fitik Asitin Beslenmedeki Önemi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan sitem
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2012, 10:00
  3. Biyoteknolojik Yollarla Aroma Maddelerinin Üretimi
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan dyggcgl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-08-2012, 14:47
  4. biyoteknolojik yöntemlerle peynir mayası üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-02-2008, 22:14
  5. fitik asitin beslenme açısından önemi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 28-08-2007, 14:27

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed