2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Ekler

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23 Nov 11

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Ekler

    Su hamuru için;
    1 su bardağı su
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı toz şeker
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı un
    3-4 adet yumurta
    Kreması için;
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çay kaşığı vanilya
    1.5 su bardağı süt
    1 çay bardağı un
    2 adet yumurta
    Çikolatalı sos için;
    80 gram bitter çikolata
    1 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı su
    1 çay bardağı pudra şekeri
    Çikolatalı ekler tarifi
    Su hamuru için, 1 subardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp
    , ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya
    başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika
    pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine
    yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur lede
    edene dek yedirin (yumurta ölçüsü 3 veya 4 adet hamurun kıvamına
    göre değişebilir). Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak
    olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma
    ucu takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın
    tepsisineuzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
    30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir
    tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin
    . Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını
    kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm
    malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
    Afiyet olsun.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Jan 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    0
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Ekler

    aynı hamurdan profiterol topları da yapılabiliyor.

    Bir püf noktası var Hamurları piştikten sonra hemen fırından çıkartıp oda koşullarında veya bhafif rüzgar alan bir yerde soğutmak gerekiyor. Yoksa içine çöküyor(

Advertising

Advertising

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed