1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ORHAN AFACAN çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.12.2014 Son online zamanı: 20.12.2020

    Mesajları
    11
    Konuları
    10
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Thumbs up Ekmek aslanin agzinda değilçöpte

    EKMEK ASLANIN AGZINDA DEĞİLÇÖPTE

    Devamlıdır, ekmeğe günlük masrafımız.
    Devamlıdır ,ekmeği o kadar israfımız.
    Ne mısır, ne arpa; ne yulaf; buğday olacak.
    Bir lokma ekmekle ağımız şöyle dolacak.
    Buğdayın o tadını damağımız alacak.
    İsrafımızla ekmek hayallerde kalacak
    Değerlendirelim kurusunu, bayatını
    Kuru parçası birgün kurtarır hayatını.
    Almalıyız ekmeği öğünde kararınca
    Tasarruf yapımında örnek olsun karınca
    Bilemeyiz, beklide komşu da kaç kişi aç.!
    Kuru parça ekmeğe milyonca insan muhtaç.
    Düşünce yere ekmek, alırız öpe, öpe
    Maalesef biziz atan poşet dolusu çöpe
    Sofraya sudan önce ekmeği koyuyoruz.
    Ancak ekmek yedikçe bir güzel doyuyoruz.
    Ekmeğini taştan çıkarırda, çöpe atar
    Dinç kalkmak, erken kalkmak için hep aç yatar.
    Ekmek kavgası, ekmek arası, ekmek parası.
    Açlık, tokluk simgesi ekmektir kısacası.
    Yalan, kim demiş ekmek Aslanın midesinde.
    Kaç milyon ton ekmek hergün çöp tenekesinde.
    Orhan Afacan--4.9.2014 -İZMİR





    Konu Sinan COSKUN tarafından (29.12.2020 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmek Üretiminde Kullanilan Enzimler Ve Ekmek Kalitesine Etkileri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan selocan61
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2013, 13:38
  2. ekmek yapım aşamaları ve özel bir ekmek tarifi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan forumfood.net
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.09.2011, 17:34
  3. Ekmek Üretiminde Kullanılan Hammaddeler Ve Ekmek Üretim Basamakları
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan seyrann
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.07.2011, 22:23
  4. İstanbul Halk Ekmek'ten öğrencilere özel ekmek
    Genel forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.02.2010, 00:34
  5. Ab ülkelerinde ekmek sektörü ve dondurulmuş ekmek uygulamaları
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan ckasnak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2009, 01:09

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed