1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    dytsyn_11 çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.11.2010 Son online zamanı: 24.11.2010

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart ekmek yapım teknolojisi

    EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ [/TD][/TR]Ekmek; esas ingredient olarak buğday unu,maya,tuz ve suyun belli oranlarda karıştırılıp yoğrulması ve hamurun belli bir sure fermente ettirilip pişirilmesi ile elde edilen temel bir gıda maddesidir, insan beslenmesinde birinci derecede öneme sahip,vazgeçilmez bir gıda olan ekmeğin diğer önemli özellikleri; kendine has nötr bir karakterde
    bir aromaya sahip oluşu dolayısıyla diğer gıdalar İçin iyi bir taşıyıcı özellik arzetmesi,diğer gıdalara göre daha ucuz ve kolay sağlanabilir olması, besleyici ve doyurucu özellikler içermesidir. Asırlardır süregelen alışkanlıkların ve milli kültürün etkisiyle,
    karbonhidrat ve protein kaynağı olarak insan beslenmesinde yüksek bir öneme sahiptir.Öyleki Tahıla dayalı bir beslenmenin hakim olduğu Türkiye'de fert başına tüketilen enerjinin % 66'sı tahıllardan, bununda % 56 lık kısmı yalnız başına ekmekten, proteinin ise %50 si ekmekten karşılanmaktadır. Farklı bölge yaş ve gelir gruplarına göre değişen
    ekmek tüketimi ülkemizde günde 100-800 gram arasında olup ortalama 400 gramdır.
    Gerek insan beslenmesi açısından, gerekse ülkemizde ulaştığı tüketim hacmi bakımından sahip olduğu önemden dolayı hububat teknolojisi içerisinde, ekmekçiliğe geniş yer verilecektir.
    EKMEK YAPIMINDA KULLANILAN TEMEL INGREDÎENTLER [/TD][/TR]
    Ekmek yapımında kullanılan esas ingredientler Un,su,tuz ve mayadır. Buğday unundan yapılan ekmeğin kalitesi birinci derecede bugdayın genetik özelliklerinin ye yetişme şartlarının
    tayin ettiği tabii şartlara,ikinci derecede ise ekmek yapım, işleme teknolojisi ile birlikte, kullanılan ingredientlerin miktar ve kalitesine bağlıdır. Bu nedenle ekmek üretim teknolojisine geçmeden Önce ingredientler, esas, minör ve diğer ingredientler olmak üzere detaylı olarak gözden geçirilecektir.
    UN [/TD][/TR]
    Buğday unu, temizlenmiş ve tavlanmış buğdayın öğütülmesiyle elde edilen yarı işlenmiş bir gıdadır.Unun kaynağı tane endospermidir. Un ifadesi aksi belirtilmedikçe buğday ununu karşılamaktadır, Esas unsur olarak buğday ununu ihtiva eden gıdalar; çeşitli tip ve Özellikteki ekmekler,kahvaltılık tahıllar, makarna tipi ürünler, kek,kraker ve bisküviler, börekler, baklava ve lokma gibi tatlılar olmak üzere birkaç grupta toplanabilir. Yüzlerce çeşiti oluşturan bu ürünlerden her birinin istenilen son ürün kalitesi diğerlerinden farklı olup, aynı kalitede una ihtiyaç duyulmaktadır.


    Devamı...

    Dosya Türü:
    [/TD][/TR]Doc
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 12.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 59 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmek Yapım İşlemleri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan bsraerdgn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.03.2013, 22:32
  2. Ekmek Yapım Teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan _ozi_
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.02.2012, 20:33
  3. ekmek yapım aşamaları ve özel bir ekmek tarifi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan forumfood.net
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.09.2011, 17:34
  4. Zeytinli ekmek yapım teknolojisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan PTAX
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2009, 09:11
  5. Ekmek yapım teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan feraset
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.04.2008, 21:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed