1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen elifbusra

Konu: Ekmekde Yapılan Analizler

  1. #1
    elifbusra çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.08.2013 Son online zamanı: 26.08.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Ekmekde Yapılan Analizler

    : Ekmekde Yapılan Analizler
    : Doc
    : .......

    LABORATUAR ANALİZLERİ

    1. Unda Askorbik Asit Tayini
    2. Sedimantasyon Analizi
    3. Gecikmeli sedimantasyon analizi
    4. Glutomatik Cihazı İle Yaş Gluten Analizi
    5. Unlarda Asitlik Analizi
    6. Unlarda rutubet Analizi
    7. Ekmekte Rutubet Analizi
    8. Tuz Miktarı tayini analizi
    9. Kül analizi
    10. Su analizi
    11. Elastikiyet Kontrol talimatı
    12. Elek üstü kontrol talimatı
    13. Son ürün kalite kontrol



    Unda Askorbik Asit Tayini

    Gerekli Alet Ve Malzemeler:
    - Hassas terazi (0.0001 g hassasiyette)
    - Erlen (250 ml’lik)
    - Pipet(5 ml’lik)
    - Petri kutusu
    Gerekli Kimyasal Malzemeler:
    - 2.6 diklorfenolindofenol sodyum dihidrat tuzu (C H Cl NNaO .2H O)
    - Damıtık su
    Deneyin yapılışı:
    Toz haldeki 2.6 diklorfenolindofenol sodyum dihidrat tuzundan 5 mg tartılarak bir erlene alınır. Üzerine 50 ml damıtık su ilave edilerek iyice çözünene kadar karıştırılır.
    Un numunesinden bir miktar alınarak bir petri kapağının tabanına yayılır. Petrinin diğer kısmı, unun üzerine yerleştirilerek numune sıkıştırılır ve yüzeyi düzleştirilir. Daha sonra hazırlanan çözeltiden 5 ml alınarak yavaş yavaş numunenin üzerine yayılır. Numune yüzeyinde beyaz lekeler oluşuyorsa; incelenen örnek askorbik asit (C vitamini) içeriyor demektir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 41.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 18 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (11.11.2013 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir.
    erdem_alkan13 bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. et ürünlerinde yapılan analizler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sibelcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.02.2011, 20:13
  2. pekmeze yapılan analizler
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan sss
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 02.12.2010, 18:08
  3. Su'da yapılan analizler ve açıklamalari
    Su Ürünleri forum içinde, yazan delaqua
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.02.2010, 15:45
  4. Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılan Analizler
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.09.2008, 23:53
  5. Un fabrikalarında yapılan analizler
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.11.2007, 15:06

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed