1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    oralarburalar çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.12.2012 Son online zamanı: 21.05.2013

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Ekstrüzyon Yöntemi İle Besleyici Değeri Yüksek Çerez Tipi Fonksiyonel Ürün Geliştirme


    Bu araştırmanın amacı; bileşimi mısır unu, mısır nişastası, yulaf unu, nohut unu, havuç tozu ve fındık ile oluşturulan; farklı besin gruplarından besinlerin bir araya getirilmesiyle besin ögeleri yönünden daha dengeli hale getirilmiş, kabarmış, çerez tipi tahıl bazlı bir atıştırmalık ürün elde etmektir. Bu amaçla birbiri ile aynı yönde dönen çift vidalı A Werner & Pfleiderer (Stuttgard, Germany) marka ekstrüder kullanılarak ön denemelerle bileşimi ve bileşenlerin oranlarının belirlendiği karışım ekstrüde edilmiştir.Ekstrüzyon parametreleri olarak nem oranı %11-15, vida hızı 220-340 d/d, besleme oranı 22-26 k/s aralıklarında uygulanmıştır. Ekstrüder sıcaklığı 110 oC olarak belirlenmiştir. Belirlenen ekstrüzyon işleme koşullarının ürünlerin fonksiyonel, fiziksel, yapısal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Optimum ürünün belirlenmesinde nişasta jelatinizasyonu, genleşme oranı değerlerinin ve genel kabul edilebilirlik puanının maksimum, yoğunluk ve mekanik kesme değerlerinin minimum değerleri alınmıştır.
    ...


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.70 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez





    Konu mutlu_571 tarafından (26.12.2012 Saat 12:52 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur ve eliffarsslan bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Besin değeri 60 kat daha yüksek
    Türkiye forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.06.2018, 12:05
  2. Besin değeri yüksek çikolata
    Türkiye forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.02.2018, 09:18
  3. Tasarım ve Ürün Geliştirme
    ISO 9001 forum içinde, yazan cherry79
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2018, 15:47
  4. Anne sütünden sonra en besleyici ürün yumurta
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan laktoz_nur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2008, 11:36
  5. ürün yönetimi ve yeni ürün geliştirme
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan o_listening
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.03.2008, 11:30

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed