6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    kalliope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kalliope çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.05.2007 Son online zamanı: 28.03.2018

    Mesajları
    428
    Konuları
    177
    Eklentileri
    45
    Kredisi
    2265
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart emülgatörler,,yardım :)

    emülsiyon elde etmede kullanılan emülgatörler hakkında bilgi arıyorum ancak ulaşamdım bir türlü konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim
    teşekkür ederim şimdiden






  2. #2
    sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibelkural çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.03.2007 Son online zamanı: 23.05.2013

    Mesajları
    1548
    Konuları
    161
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    emülsiyonu hangi üründe elde etceksin? kodekste katkı maddeleri bölümünü incelemissindir muhakkak ordan da yararlanabilirsin..


  3. #3
    feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    feraset çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.08.2007 Son online zamanı: Bugün

    Mesajları
    854
    Konuları
    290
    Eklentileri
    19
    Kredisi
    1065
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    gıda maddelerinde emülgatör olarak en yaygın kullanılan madde lesitindir. bi de lesitinden araştır. bişeyler bulursun sanırım...


  4. #4
    kalliope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kalliope çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.05.2007 Son online zamanı: 28.03.2018

    Mesajları
    428
    Konuları
    177
    Eklentileri
    45
    Kredisi
    2265
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    evet eksik yazmışım sanırım katkı dersi değil aslında temel işlemler dersinde verdiler bu ödevi


  5. #5
    goncuali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    goncuali çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.07.2007 Son online zamanı: 13.01.2021

    Mesajları
    777
    Konuları
    263
    Eklentileri
    65
    Kredisi
    3257
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    İÇİNDEKİLER



    GIDA KATKI MADDELERİYLE İLGİLİ KISALTMALAR
    ÖZET
    1. GİRİŞ
    2. GIDA KATKI MADDELERİ
    2.1. Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
    2.2. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
    2.3. Gıda Katkı Maddelerinde Aranan Nitelikler
    2.4. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
    2.5. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımına İzin Verilinceye Kadar
    Geçirdiği Aşamalar
    2.6. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Alanları ve Miktarları
    2.7.Gıda Katkı Maddelerinin E Kodları
    2.8.Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
    2.9. Gıda Katkı Maddelerinin Mikrobiyal Sentezle Elde Edilmesi
    2.10. Öneriler ve Sonuç
    3. EMÜLGATÖRLER (YÜZEY AKTİF MADDELER)
    3.1. Emülgatörlerin Tanımı
    3.2. Yüzey Aktif Madde Molekülünün Yapısı
    3.3. Emülgatörlerin Genel Özellikleri
    3.4. Emülgatörlerin Sınıflandırılması
    3.4.1. Sudaki Hidrofilik Grupların Miktarı
    3.4.2. Lipofilik Gruplar
    3.4.3. Değişik Çözücülerde Çözünürlük
    3.4.4. Hidrofilik Grubun, Lipofilik Gruba Oranı
    3.5. Gıda Teknolojisinde Önemli Yüzey Aktif Maddeler ve Kimyasal
    Yapılar
    3.5.1. Lesitin
    3.5.2. Mono- ve Digliseritler
    3.5.3. Süksinitli Monogliseritler
    3.5.4. Mono ve Digliseritlerin Diasetil Tartarik Asit Esterleri
    3.5.5. Sorbitan Esterler / Polisorbatlar
    3.5.6. Acyl Laktilatlar
    3.5.7. Sakaroz Esterler
    3.5.8. Fosfatlar
    3.5.9. Saponin
    3.5.10. Planta Emülgatör
    3.5.11. Yağ Asitleri ve Tuzları
    3.5.12. Yağ Alkolleri
    3.5.13. Gliserin Esterler
    3.6. Yüzey Aktif Maddelerin Özelliklerine Göre Değişen Kullanım Alanları
    3.6.1. Yüzey Aktif Maddelerin Dispers Sistemlerde Kullanımları
    3.6.1.1. Emülsiyonlar, Emülsiyon Tipleri ve Emülsiyon Kararlılığı
    3.6.2. Yüzey Aktif Maddelerin Maddeler Olarak Kullanılmaları
    3.6.2.1. Mumsu Yüzeylere Sahip Gıdaların Isıtılması
    3.6.2.2. Toz Halinde Gıdaların Islatılması
    3.6.3. Yüzey Aktif Maddelerin Koyulaştırıcı (Viskoziteyi Değiştirici)
    Olarak Kullanılmaları
    3.6.4. Yüzey Aktif Maddelerin Yağlayıcı Olarak Kullanılmaları
    3.6.5. Yüzey Aktif Maddelerin Bileşik Teşkil Edici Olarak
    Kullanılmaları
    3.7. Yüzey Aktif Maddelerin Fırın Ürünlerinde Kullanılmaları ve
    Fonksiyonları
    3.7.1. Un Komponentleri ile Emülsifierlerin İlişkileri
    3.7.1.1. Nişasta ile Emülsifierlerin İnteraksiyonu
    3.7.1.2. Un Proteinleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları
    3.7.1.3. Un Lipitleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları
    3.7.2. Ekmekçilikte Surfaktantların Etkileri
    3.7.2.1. Ekmek Yumuşatıcıları
    3.7.2.2. Hamur Kuvvetlendiricileri
    3.7.3. Surfaktantların Makarna Ürünlerinin Kalitesine Etkileri
    3.7.4. Kek Kalitesi Üzerine Emülgatörlerin Etkileri

    3.8. Dondurma Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
    3.8.1. Gliserin Esterleri
    3.8.2. Sorbital Esterleri
    3.8.3. Yumurta Sarısı
    3.9. Şekerleme Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
    3.9.1. Lesitin
    3.10. Ülkemizde Kullanımına İzin Verilen Emülgatörler
    3.11. Emülgatörlerin Analizi
    3.12. Emülgatörlerle İlgili Yapılan Araştırmalar ve Sonuçları
    3.12.1. Emülgatörler Taksik midir?
    3.12.2. Gıda İşletmelerindeki Sanitasyon Uygulamalarında
    Emülgatörlerin Rolü Nedir?
    4. YARARLANILAN KAYNAKLAR



    LİNK:
    http://www.hepyukle.com/1027980/emulgatorler.doc.html


  6. #6
    josephingul çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.11.2007 Son online zamanı: 13.11.2020

    Mesajları
    63
    Konuları
    21
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    5
    Kalan
    300
    bence gıda kimyası kitabın varsa yada bulabılırsen orda konu anlatımı vardır


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. emülgatörler
    Perakende Sektörü forum içinde, yazan emre__001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.07.2013, 18:41
  2. emülgatörler sunum
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan hayaller
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.12.2012, 21:02
  3. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Emülgatörler
    Tezler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 11.03.2010, 02:29
  4. Emülgatörler
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan ByFurki
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2009, 21:11
  5. Emülgatörler (Sunum)
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.04.2009, 14:25

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed