1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765

    Standart Emülsiyonlar


    Emülsiyonlar, basit bir tanımlama ile, birbiri ile karısmayan en az iki sıvının birbirleri içerisinde damlacıklar halinde dagıldıgı heterojen sistemlerdir. Bu sistemler bir hidrofilik bir de lipofilik iki fazdan olusurlar. Bu iki faz, emülsiyonun iç ve dıs fazı olarak adlandırılmaktadır. Dıs faz sürekli faz olarak da tanımlanır ve iç fazı damlacıklar halinde tasır. Bir emülsiyon formülasyonunun gerçeklestirilebilmesi için en az üç bilesene; yaglı faz, sulu faz ve yüzey etkin maddeye gereksinim vardır (87, 164, 216).

    • Yaglı Faz: Katı ve sıvı yaglar, mumlar, yag alkol ve asitleri ile bunların esterlerini, hidrokarbonları, gliseritleri ve silikonları içeren türevler, emülsiyonlarda yaglı faz olarak kullanılmaktadır.
    • Sulu Faz: Su ve su ile karısabilen hidrofilik özellikteki maddelerden olusur.
    • Yüzey Etkin Maddeler: Genellikle yag ve su fazı arasındaki gerilimi düsürerek etki ederler. Ayrıca yüzeylerarası bölgenin reolojik, sterik veya elektrostatik özellikleri düzeltilerek de emülsiyonun kararlılıgı arttırılabilir. Yüzey etkin maddeler, lipofilik karbon zincirleri ve hidrofilik karboksilik asit grupları arasındaki denge dikkate alınarak seçilirler. Griffin tarafından önerilen Hidrofilik Lipofilik Balans (HLB) sistemi, yüzey etkin maddelerin seçimi için kullanılan en yaygın yöntemdir. Hangi yüzey etkin maddenin
    seçilecegi, molekülün hidrofil ve lipofil grupları arasındaki dengeyi temsil eden HLB degerlerine bakılarak kararlastırılabilse de, gerekli konsantrasyonun bulunması için deneysel çalısma mutlaka gereklidir (147, 169, 181, 216). 1-20 arasındaki HLB degerleri, 11-20 arasında hidrofilik, 9’un altında ise lipofilik özellik gösterir (217).

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 66.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 14 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Emülsiyonlar ve Un Komponentleri İle İlişkisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan BeyazKARTAL72
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.04.2015, 15:21
  2. Emülsiyonlar
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan hzl
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 16.11.2011, 15:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed