9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    Enes çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.02.2007 Son online zamanı: 05.05.2021

    Mesajları
    66
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    256
    Harcanan
    4
    Kalan
    252

    en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?

    Hadi en sevdiğimiz yemek tariflerini paylaşalım. Ben en sevdiğim yemeği paylaşayım.

    Acı seven birisi olarak acının lezzetini en iyi tadabileceğiniz yemeklerden birisi arap aşı. bizim oraların deyimi ile arabaşı.

    neden arabaşı derseniz, bu yemek arap yarımadasında yapılan nadide ve özel yemeklerden birisidir. yemek esasında deve eti ve hurma unu ile yapılır. ama anadoluda bunların yerini buğday unu ve köy tavuğu almıştır.

    yemek esas olarak kavrulmuş buğday unu ile hazırlanan, bol tavuk etli, yoğun kıvamlı salçalı bir çorba ve katık niteliğindeki jöle kıvamında hamurdan oluşur.

    kaynatılarak jöle kıvamı verildikten sonra soğutulan hamur ile kızgın, acı çorba mükemmel bir ikili oluşturuyor.

    hamurun hazırlanışı çok basit, yklaşık 2 kg unu elersiniz, tuz ilave edersiniz ve ardından ocakta orta ateşte karıştırarak kaynatırsınız. su miktarı yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 2.5 3 lt kadar. tabi hamuru az yeriz derseni bunu azaltabilirsiniz. 1 kg un için 1 lt su. bazen una bağlı olarak daha fazlada gerekebiliyor. hamur jöle, puding kıvamını alınca tepsilere dökerek soğumaya alınır ve ardından buz dolabında saklanır. hamur soğuk olmalı ve soğukta bekletilmelidir.


    çorba ise 3 aşamada hazırlanır. öncelikle bir miktar un kavrulur. 1 çay bardağı yetiyordu sanırım. diğer tarafta tavuk haşlanır, haşlanan tavuğun suyu ayrılır ve eti pinçiklenir. güzelce sinirlerinden ayıklanır ve kaşıkla yenebilecek kadar küçük ama genede iri parçalara arılır. tavuk suyu ise, bir başka tavada yağda kavrulan ve baharatları atılan salça ile karıştırılır. daha sonra kavrulmuş un azar azar çorbaya karıştırılır ve bir miktar birlikte pişirilir. un çorbada iyice özüldükten sonra tavuklarda ilave edilir ve bir miktar daha pişirilir. 5- 10 dk pişirim iki aşama içinde yeterli olacaktır.

    bu arada çorba abharatları içerisinde bol acıyı unutmayın.

    en son çorba süslenmiş hamur dilimleri ile servis edilir. ben yanında acı sos ve limon olmadan yemiyorum.

    yemeğin yenilmesi ise maharet ister,

    kaşığa alınan bir miktar hamurla birlikte kaşık, çorbaya daldırılır ve bir miktar tavukta alınarak yenilir. dikkat edin ağzınız yanmasın, soğuk hamur ve sıcak ve acı çorba çok güzel ikili oluyor.

    bu arada hamuru çorbaya düşüren arkadaş bir sonraki daveti hazırlayan şanslı kişi olur. )) bu yemek zahmetli olması (ki eskiden köy tavukları ile yapıldığı için tavuğu yol, temizle, haşla, parçala vs vs. bide tavuk gidiyor) sebebi ile çok sayıda kişiye yapılrı ve bazen 6 7 aile davet edilir. en azından bizde öyle. tabi bir tavukta yetmiyo o kadar adama koca koca sinilerle hamurlar yapılır, sinilerin içine büyük çorba tasları konulur ve öbek öbek yemek yenilirdi.


    olsada şimdi yesek.

    afiyet olsun.






  2. #2
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Paylaşım için teşekkürler Enes Bey, arapaşını bilmenize şaşırdım ben bizim buralara özgü bir yemek sanırdım.
    Anlayışla karşılayacağınızı umarak konunuzu "Ortaya Karışık" başlığı altına taşıdım, sevdiği yemeğin tarifini bu konu altına yazmak isteyen arkadaşlarımız olursa bu başlık daha uygundur diye düşündüm.

    Bol paylaşımlar...


  3. #3
    antakyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.03.2007 Son online zamanı: 23.02.2013

    Mesajları
    1155
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    ortaya bir iskender
    ve içli köfte alabilirmiyim


  4. #4
    Enes çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.02.2007 Son online zamanı: 05.05.2021

    Mesajları
    66
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    256
    Harcanan
    4
    Kalan
    252
    usta künefe nerede, bide öncesinde kağıt kebabı,

    figen eline sağlık, sanırım sen uşaklısın, arabaşı yozgat, kayseri, sivaın bir kısmı, karaman, muğla, uşak ve egenin belli bölgelerinde (benim bildiğim kadarı ile) itina ile yapılıp yeniliyor bu arada bende yozgatlıyım bizim orda bunun arap yemeği olduğu dahi kabul edilmez.


  5. #5
    antakyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.03.2007 Son online zamanı: 23.02.2013

    Mesajları
    1155
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı Enes Nickli Üyeden Alıntı
    usta künefe nerede, bide öncesinde kağıt kebabı,

    figen eline sağlık, sanırım sen uşaklısın, arabaşı yozgat, kayseri, sivaın bir kısmı, karaman, muğla, uşak ve egenin belli bölgelerinde (benim bildiğim kadarı ile) itina ile yapılıp yeniliyor bu arada bende yozgatlıyım bizim orda bunun arap yemeği olduğu dahi kabul edilmez.
    sen onları bldiğine göre baya ağzının tadına düşkünsün
    hadi onları isteyim bari


  6. #6
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Cüneyt olayı geyiğe vurmasana ya, bir döndün pir döndün, paylaşacağın tarif varsa paylaş istek almıyoruz


  7. #7
    Uğur MARANGOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uğur MARANGOZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 26.11.2021

    Mesajları
    1087
    Konuları
    377
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4176
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    arkadaşlar konu başlığı "en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?" yani en sevdiğiniz yemek tariflerini ve nasıl yapıldıklarını yazmamız gerekli. onun dışındaki sohbetleri bu konu başlığında yapmasak iyi olur
    iyi paylaşımlar

    not: Figen kusura bakma aynı anda yazmışız


  8. #8
    antakyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.03.2007 Son online zamanı: 23.02.2013

    Mesajları
    1155
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    iyi anladık arkadaşlar tamam yazmayız
    amma ciddi bir konuymuş
    iyi akşamlar


  9. #9
    Didem SALİCİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Didem SALİCİK çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.11.2007 Son online zamanı: 01.11.2019

    Mesajları
    722
    Konuları
    152
    Eklentileri
    37
    Kredisi
    1956
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ben et severim özellikle de tavuk etini fırında piliç te vazgeçilmezlerim arasındadır...

    fırında piliç
    MALZEMELER
    8 parça tavuk eti
    1 adet soğan
    üç-dört diş sarmısak
    3 çorba kaşığı limon suyu
    3 çorba kaşığı sirke
    sıvı yağ
    kekik
    3 adet defne yaprağı
    kırmızı pul biber
    ketçap
    tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
    Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yağ Temizliği Nasıl Yapılır?
    Alet-Ekipman Üzerine Destek forum içinde, yazan elit
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 23.01.2013, 20:19
  2. sunum nasıl yapılır
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan ÇİSE AKIN
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.07.2012, 16:30
  3. Pudra Şekeri Nedir? Nasıl yapılır? Nasıl muhafaza edilir?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan sss
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 07.03.2012, 10:08
  4. en sevdiğiniz ikili hangisi
    Anketler forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 15.04.2010, 17:54
  5. sucuk nasıl yapılır
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ufoyum
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 16.11.2008, 01:03

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed