2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ferhat123456789 çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.08.2011 Son online zamanı: 26.09.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Et Fabrikasında Staj Raporu

    : Et Fabrikasında Staj Raporu
    : Pdf
    : .......

    1. İŞLETMENİN BÖLÜMLERİ
    1.1 Ham Madde Kabul

    Karkasları işletmeye getiren aracın temizlik dezenfeksiyon belgeleri kontrol edildikten sonra aracın kasa içi sıcaklığı ölçülür. Kasa içi sıcaklığı +5 dereceden fazla olmamalıdır. Karkaslar birbirine değmeyecek şekilde temiz kancalara takılmış olması gerekmektedir. Menşe şahadetnamesi incelenir, gelen karkaslara pH kontrolü yapılır 5.15-5.75 arasında olmalıdır ve her bir karkasın kesim yerini belirten damga, kesim tarihi, kesim numarası ve etin cinsini belirten mühürler kontrol edilir. İşletmeye gelen karkaslar but ve kol olup, butta 2 kaburga, kolda 11 kaburga bulunur. Araçtan indirilen karkasların sıcaklığı +8 dereceği geçmeyecek şekilde depolara ulaştırılır.

    1.2 Et Parçalama Bölümü

    Et parçalama bölümüne gelen dana karkasları ön çeyrek (kol) ve arka çeyrek (but) olmak üzere iki ana kısma ayrılır. Kolun kemik söküm işlemlerinde kol kemiği ilk olarak ayrılır. Daha sonra kol kaval kemiği ayrıldıktan sonra kıkırdak ve kürek kemiği ayrılır. Kolda 7 tane gerdan kemiği bulunup bunların hepsi ayrılır. Ön çeyrekte bulunan en değerli et antrikottur. Bu çeyrekten gerdan, kol pirzola ve kaburga kısımları elde edilir. Arka çeyrek ise hayvanın en değerli etlerinin bulunduğu kısımdır.

    Buradan elde edilen etler ise bonfile, kontrfile, ayna, yumurta, nua, konturnua ve sokumdur. Az yağlı etler R2 çok yağlı etler R3 olarak sınıflandırılır. Ön çeyrek dört parçaya ayrıldıktan sonra karşılıklı iki işçinin çalıştığı masalara gelir. Bu işçilerden biri eti kemikten ayırırken diğeri kemikleri sıyırır. Parçalanan etlerden kanlı kısımlar, fazla yağlar, tendonlar, kıkırdaklar ve sinir dokuları ayrılır. Arka çeyrek ise ilerleyen bir ay üzerinde asılı şekilde parçalanır. Elde edilen tüm parça etler kasalar doldurulur. Bu kasalar daha sonra amaca göre et paketleme bölümüne, imalat soğuk hava depolarına (0-+4ºC) ya da genel donma depolarına (-18ºC) gönderilir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 238.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 170 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (17.12.2012 Saat 23:26 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    rastgele58 çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.09.2017 Son online zamanı: 26.04.2018

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler

    Konu rastgele58 tarafından (26.09.2017 Saat 09:42 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. süt staj raporu
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sahdarms
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.07.2012, 07:19
  2. Edirne Yağ Sanayi Staj Raporu, Beer-Lambert Deney Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan p_ozn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.03.2012, 23:36
  3. Eti staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ugur352
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 11.03.2010, 15:25
  4. zeytin yağı fabrikasında staj
    Staj yeri arayanlar forum içinde, yazan alikara106
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.11.2008, 07:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed