1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    MaJE çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.04.2012 Son online zamanı: 07.10.2012

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Et Sanayiinde Kullanılan Farklı Hidrokolloidlerin Tekstür ve Renk Özellikleri Üzerine

    : Et Sanayiinde Kullanılan Farklı Hidrokolloidlerin Tekstür ve Renk Özellikleri Üzerine Etkisi
    : Pdf
    : Ayça Yaralı, Aydın Öztan

    Hidrokolloid terimi; gıda sanayiinde kalınlastırıcı, sıvı çözeltilerde jellestirici, buz ve seker kristali olusumunu engelleyici ve tat maddelerinin kontrollü salınımı gibi birçok fonksiyonu yerine getiren polisakkaritler ve proteinler için kullanılmaktadır. Hidrokolloidler et endüstrisinde yag ikame maddeleri olarak kullanılmakta ve et ürünlerinin hem duyusal, hem de tekstürel özelliklerini modifiye etmektedirler. Yapılan çalısmada, farklı gam tiplerinin tek basına ve kıymayla karıstırıldıktan sonraki tekstürel ve renk özellikleri incelenmis, et ürünlerinde yag miktarını azaltmak amacıyla en uygun gam tipinin bulunması amaçlanmıstır.

    Anahtar kelimeler: Hidrokolloidler, et ürünleri, gam, tekstür, renk

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 48.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 17 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (08.10.2012 Saat 12:40 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Farklı Besinsel Lif Kaynaklarının Ve Hidrokolloidlerin Erişte Üretiminde Kullanımı
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mali88
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.10.2012, 21:43
  2. Gıda Sanayiinde Kullanılan Presler
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 17.12.2011, 15:03
  3. Tüketici Tercihini Etkileyen Bazı Piliç Eti Kalite Özellikleri Üzerine Farklı Aydınla
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2011, 19:01
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2011, 19:01
  5. Dondurulmuş Ekmek Hamurlarında Hidrokolloidlerin Kalite Üzerine Etkileri
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.08.2007, 09:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed