1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    damla54 çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.02.2009 Son online zamanı: 07.09.2020

    Mesajları
    8
    Konuları
    8
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    34
    Kalan
    371

    Standart Et Sanayinde Temizlik Ve Dezenfeksiyon


    Øişletme randımanın artırılması, ekonomik kayıpların azaltılması ve insan sağlığının korunması her şeyden önce hayvanın kesildiği kesimhaneden başlamak üzere,

    Øişletme prosesinin her safhasında hijyenik koşulların sağlanması ile mümkün olabilmektedir.

    ØEt ve ürünlerinin, diğer gıda maddelerinde de olduğu gibi hijyenik olarak üretilmesinde temizlik ve dezenfeksiyonunun oldukça önemli bir rolü vardır.

    ØEt işletmelerinde, üretilen ürünlerin hijyenik kalitesini önemli derecede etkileyen en önemli faktörlerden biri, hammaddenin yani etin mikrobiyal yüküdür.

    ØBu nedenle, kasaplık hayvanların taşınması, kesilmesi, yüzülmesi ve elde edilen karkasların muhafazası, parçalanması ve taşınması sırasında hijyenik koşulların sağlanmasına azami dikkat gösterilmesi gereklidir.

    ØTemizliğin yapılmadığı veya yetersiz kaldığı durumlarda kan, dışkı ve idrar kalıntısı, et ve yağ parçalan gibi çeşitli kesimhane artıkları

    Ømikroorganizmaların gelişmesi için uygun ortam oluşturarak çoğalmalarına ve çeşitli yollarla ürünün kontaminasyonuna neden olabilmektedir.

    ØKontaminasyon neticesinde de mikroorganizmalar hızlı bir şekilde çoğalarak yüksek sayılara erişmekte ve üründe arzu edilmeyen tat, koku, yapı ve renk bozulmalarına, kalite kayıplarına neden olmaktadır.

    ØSonuçta, büyük ekonomik kayıplar da ortaya çıkabilmektedir.

    ØDiğer taraftan, hastalık etmeni patojen mikroorganizmaların bulaşması ile tüketici sağlığı açısından son derece tehlikeli sonuçlar da ortaya çıkabilmektedir.

    ØEtkili bir temizlik ve takibinde uygun bir dezenfeksiyon prosesi ile ortamdaki mikroorganizmalar öldürülmeli veya çoğalmaları inhibe edilmelidir.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.81 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 63 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İşletmelerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan ebubekiryildiz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.07.2011, 08:41
  2. Gıda Sanayinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan PNRCLDM
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.04.2010, 19:07
  3. İşletmede temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan NeverLand
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.02.2009, 11:14
  4. Temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan aydınyasemin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2008, 20:38
  5. temizlik ve dezenfeksiyon eğitimi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan phryne
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25.06.2008, 13:37

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed