1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen caladrius

Konu: Et Teknolojisi 2

  1. #1
    caladrius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    caladrius çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2020 Son online zamanı: 30.10.2020

    Mesajları
    10
    Konuları
    9
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    5
    Kalan
    300

    Standart Et Teknolojisi 2

    : Geleneksel Ürünler Teknolojisi
    : PDF
    : .......

    Türkiye'de domuz etinin tüketilmemesi nedeniyle et ürünleri çeşitleri oldukça kısıtlı olup, sığır, manda ve koyun etinin kullanılmasına bağlı olarak Türk Et Endüstrisi yabancı ülkeler et ürünleri çeşitlerinden de fazla etkilenmemiş, sadece geleneksel ürünler küçük üretim birimlerinde veya ev ekonomisi içinde üretile gelmiştir. Cumhuriyet sonrası İstanbul’da Hıristiyanlara yönelik olarak başlatılan domuz etinden jambon, salam ve sosis üretimi 1950'li yıllarda Et ve Balık Kurumu kombinalarında ve daha sonra İstanbul ve Ankara'da bazı küçük işletmelerde sığır etiyle üretilmeye başlanmıştır. 1980 sonrası et entegre tesislerinin açılmasıyla et ürünleri çeşitlerinde belirgin bir artış olmuş, daha önce geleneksel yöntemlerle üretilen yerli ürünlerin, endüstriyel yöntemlerle üretilmesi için gerekli parametreler hesaplanmış, bir çok yabancı ürün formülasyonu yerli koşullara adapte edilmiştir. Geleneksel et ürünleri başlığı altında aşağıdaki bölümlerde Pastırma, Kavurma ve Türk Sucuğu incelenecektir.

    1. Pastırma
    Pastırma tuzlanmış, kurutulmuş ve çemenle kaplanmış çiğ et ürünü anlamına gelmektedir. Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) hazırlanan Ts_1071 Pastırma Standardında "kasaplık büyükbaş hayvan gövde etlerinden usulüne göre ayrılan parçaların teknolojik işlemlerden geçirilerek, izin verilen katkı maddeleri ile hazırlanıp kurutulduktan sonra çemenlenmesi, yeniden kurutulması ile elde edilen kemiksiz et ürünüdür. " tanımı verilmiştir.
    .
    .


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 690.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 1 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (06.11.2020 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.
    Figen YÜCE bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt Teknolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan beyazpinar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.08.2015, 13:47
  2. et teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.12.2010, 18:25
  3. Çay Teknolojisi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan emreaydinx
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.09.2010, 14:02
  4. çay teknolojisi....
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan tugbaoksuz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.08.2009, 20:15
  5. yağ teknolojisi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan yolyuruyen
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 07.03.2009, 23:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed