5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen a.selimeksi

Konu: Et Ürünlerinde Staj Defteri

  1. #1
    a.selimeksi çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.02.2013 Son online zamanı: 13.05.2013

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Et Ürünlerinde Staj Defteri

    : Et Ürünlerinde Staj Defteri
    : Doc
    : .......

    Staja başladığım ilk gün. Görevli Gıda Mühendisi stajımı sürdüreceğim et işleme bölümü ve sucukhaneyi ve bu bölümlerde bulunun makinaları tanıttı.

    Bugün işletmede karışım bir ürün olan Pamukkale doğal sucuklarının üretimi yapıldı. Üretimde ilk önce donuk etler, MDM’ler ve donuk yağlar kıyma makinasından geçirildi. Arabalara belirlenen oranlarda tartım yapılarak kuttere aktarıldı. Kutterde sucuk hamuru hazırlandı. Sucuk hamuru hazırlanırken kutterde et, yağ, sarımsak homojen karışım haline getirilir. Bu işlem yapılırken ilk önce tuz eklenir. Tuz ilavesi ile baharat karışımı yapıya daha kolay katılır. Baharat ilavesinden sonra lif eklenir ve baharatın daha iyi emilimi ve sulu yapıyı koyulaştırmak için soya proteini ilave edilir. Kutterde homojen hale getirilen sucuk hamuru arabaya boşaltılarak dolum makinasına aktarılır. Üretimin standart olabilmesi için kullanılan bağırsaklar aynı kalibre ve aynı uzunlukta olmalıdır. Kullanılan bağırsak oksijen, su buharını geçirebilme ve büzülme özelliğine sahip olmalıdır. Dolum sırasında sıcaklık 2-4 C olmalıdır. Bu da kutterde hamur sıcaklığı 0 C civarında olduğu için dolumda sorun olmamaktadır. Dolumdan sonra sucuklar birbirine değmeyecek şekilde askılara asılır, kılıflardaki suyun süzülmesi ve hamurun kılıfı tamamen doldurması için 10-15 C de dinlendirilir. Daha sonra fırınlamaya alınır. 83 derecede fırınlanan sucuklar duşlanır ve soğutulur.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 22.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 205 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (23.02.2013 Saat 23:54 ) değiştirilmiştir.
    krang bunu beğendi.

  2. #2
    Bilal Kuruçay çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.08.2014 Son online zamanı: 28.08.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Çok işime yaradı teşekkür ederim


  3. #3
    pinarbeyaz çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.07.2015 Son online zamanı: 28.12.2016

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Ben bu dosyayı indiremedim. Bana yardımcı olusanız sevinirim.


  4. #4
    Çiğdem Coşkun çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.06.2014 Son online zamanı: 07.11.2019

    Mesajları
    253
    Konuları
    1501
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Alıntı pinarbeyaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu dosyayı indiremedim. Bana yardımcı olusanız sevinirim.
    [MENTION=47870]pinarbeyaz[/MENTION] krediniz olmadığından dolayı dosya indiremezsiniz. Ya dosya paylaşmalı ve kredi kazanmalısınız, ya da ücretli üye olmalısınız.


  5. #5
    gıdaci97 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.08.2019 Son online zamanı: 23.08.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0
    teşekkürler.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. staj defteri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan mavi_sakal
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 26.06.2020, 12:40
  2. Gıda SA Staj Defteri
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan kara_1985
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2013, 15:40
  3. tai staj defteri
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan kkaya19
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.05.2010, 22:15
  4. staj defteri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan meiko
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08.05.2010, 17:26
  5. Çelikel staj defteri
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan elifc
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.10.2009, 18:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed