1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mutlu_rmzn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mutlu_rmzn çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.08.2010 Son online zamanı: 12.06.2016

    Mesajları
    127
    Konuları
    108
    Eklentileri
    47
    Kredisi
    2364
    Harcanan
    0
    Kalan
    2364

    Standart Et Ürünlerinde Turunçgil Yan Ürünlerinin Kullanımı


    Günümüzde tüketicilerin hızlı tüketilebilen gıdalara olan taleplerinin artması ve buna baglı saglık problemlerinin ortaya çıkması, bu tip et ürünlerinin kalite ve stabilitesini gelistirmeye yönelik arastırmaların yapılmasına hız kazandırmıstır. Hızlı tüketilebilen gıdaların hazırlanmasında kullanılan bilesenlerin çogu yaglar ve sekerler açısından zengin olmasına karsın kompleks karbonhidratlarca yetersizdir. Tıbbi arastırmalar, bu tip beslenme alıskanlıkları ile kronik hastalıkların artması arasında iliski oldugunu ortaya koymustur. Bu nedenle günlük beslenmede diyet lifi kullanımı(kompleks karbonhidratça zengin gıdalar) son derece önem kazanmıstır. Et ürünlerinde kullanılan diyet lifçe zengin turunçgil yan ürünleri, fonksiyonel olması yanında üründe yag miktarının azaltılması, yeni formülasyonların gelistirilmesi, ürün tekstürü ve duyusal özelliklerinin iyilestirilmesi gibi birçok olumlu katkı saglamaktadır. Bundan yola çıkılarak, yüksek oranda diyet lif içeren turunçgil yan ürünlerinin et ürünlerinde kullanılması yönünde arastırmalara agırlık verilmelidir.

    Anahtar Kelimeler: Et ürünleri, Diyet lif, Turunçgil yan ürünleri

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 56.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 19 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. süt ürünlerinin ambalajlanmasında pvc malzemenin kullanımı ve migrasyon
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan Elif.Engin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.03.2013, 08:55
  2. Süt Ve Süt Ürünlerinin Raf Ömürlerinin Uzatılmasında Co2 Kullanımı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sk_mystery
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 26.10.2010, 10:14
  3. gamlar ve et ürünlerinde kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan salimimamoglu
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 12.09.2008, 17:34
  4. Et Ürünlerinde Diyet Lif Kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 18
    Son Mesaj: 03.12.2007, 08:53
  5. Turunçgil Kabuk Yağlarının Elde Edilmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 02.07.2007, 22:00

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed