1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Melikeo çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.05.2021 Son online zamanı: 19.08.2021

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Et ve Et Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Paketlenmesi

    MODİFİYE ATMOSFERDE PAKETLEME

    Et ve et ürünlerinde modifiye atmosferde paketleme çok önemlidir ve gıdanın bozulmadan raf ömrünü tamamlamasını sağlar. Ürünün raf ömrünü belirlemede en önemli etmen ise paket içerisine verilen gıda gazlarıdır. Peki bu gazlar nelerdir? NC ve OC gazları bu sektörde en bilinen gazlardır. NC Azot ve Karbondioksit gazlarının bileşiminden oluşurken; OC oksijen ve karbondioksit gazlarının bileşiminden oluşur. NC gazı pişmiş et ürünlerinde (pişmiş dana işkembe, pişmiş kellepaça, Pratik çorbalar, pişmiş ciğer, salam, sosis v.b.), OC gazı ise çiğ et ürünlerinde (Kuşbaşı, kıyma, sakatat, köfte v.b.) kullanılmaktadır. Yani gazların yanlış ürünlerde kullanımı ürünlerin daha çabuk bozulmasına neden olur. Tabi bu gazların hangi oranlarda veriliyor olacağı da çok önemlidir. Verilen oran az ise tabak vakumu fazla yapacak ve gazı az verecektir. Bu da folyonun içe doğru bir kavis yapmasını sağlar. Folyo tabak içindeki ürünle temas edebilir. Ürüne değen noktalarda renk değişimine sebep olur. Bir de tam tersi olduğunu düşünelim. Yani gaz oranının istenilenden fazla olmasını inceleyelim. Tabak içerisindeki ürün fazla gazı bünyesine alamayacağı için film dışa doğru şişkinlik yapar, tabakta bombaj oluşur. Bu da gıdada en istenilmeyecek şeylerden biridir. Folyo tabak uyumu da diğer önemli bir kriterdir. Paketleme yaklaşık 1 ya da 2 saniyede (150-200)°C sıcaklıkları arasında gerçekleşir. Daha üst sıcaklık ve süreler folyo ya da tabağın yanmasına sebep olabilir. Eğer bir folyo bu sıcaklıklarda dahi yapışmıyorsa folyo- tabak uyuşmazlığı var diye düşünülmelidir. Böyle bir durumda folyo ya da tabak değişikliğine gidilmelidir ki daha sağlıklı ürünler elde edebilsin.





    Konu Sinan COSKUN tarafından (20.06.2021 Saat 00:19 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. az işlenmiş tüketime hazır turunçgillerin modifiye atm paketlenmesi
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan alsinia
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.04.2012, 22:49
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.07.2011, 10:05
  3. modifiye atmosferde paketleme (map)
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan ozi
    Yorum: 22
    Son Mesaj: 16.03.2010, 14:03
  4. Dilimlenmiş Salamın Modifiye Atmosfer Koşullarında Paketlenmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Fooder
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.05.2008, 10:26
  5. Su ürünlerinin modifiye atmosferde paketlenmesi
    Su Ürünleri forum içinde, yazan anjihola
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.04.2008, 20:55

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed