2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    bluehobbys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bluehobbys çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.12.2008 Son online zamanı: 10.01.2021

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    18
    Kalan
    87

    Standart Etlerin ultrasonla tenderize edilmesi



    :Etlerin Ultrasonla Tenderize Edilmesi
    : doc
    : anonim




    Ultrason gıda sanayinde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Ürün ya da işlem, ultrason yardımıyla işlem kontrol veya zarar vermeden analiz şeklinde gözlemlenebilmektedir. Yüksek frekans ve düşük yoğunluklu ultrason kullanılarak gıda materyaline yönelik fizikokimyasal özellikler belirlenmektedir.
    Pişmiş ette yumuşaklık, tüketici için en önemli özniteliktir. Etin yumuşaklığı hayvan özellikleri (örneğin; genetik, ırk, yaş, ve kas fonksiyonu) gibi bir çok etken yanında, kesim öncesi ve kesim sonrası (soğutma vs.) işlemlerden de etkilenir. Eti yumuşatmak için birçok yöntem vardır.( bekletme, proteaz muamelesi, tuz eklenmesi, mekanik işlem ile şırınga ile enjeksiyon ve pişirme gibi geleneksel yöntemlerin yanında yeni ortaya çıkan ultra yüksek basınç , hydrodyne(şok patlatma) ve kalsiyum tuzlarının şırınga edilmesi gibi). Ultrason yöntemi diğer yöntemler gibi etin tekstürüne zarar vermez.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 9.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 6 Kez






  2. #2
    asda çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.03.2015 Son online zamanı: 31.05.2015

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    bunu indirmiyo arkadaşlar bi yardımcı olabilir misiniz. Kredi sıkıntısı yok kredim var


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Etlerin soğutulması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan efsanem
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 06.11.2019, 11:50
  2. Ultrasonla Kurutulmuş Etler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ferman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.10.2017, 20:51
  3. Dondurulmuş Etlerin Çözündürülmesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ahmetcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2010, 12:06
  4. Etlerin soğutulması ve depolanması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan yusuf esen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2009, 21:25
  5. Etlerin İyonize Radyasyonu
    Tezler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 09.11.2007, 23:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed